2024-08-07
小编今次系第一次嚟呢一间日本餐厅其实成间餐厅都几有feel😜嘢食嘅质素亦都系非常之唔错 卖相亦都非常精致.🐷石垣贝新鲜石垣贝 鲜甜多汁 开始嘅时候食 就觉得非常开胃 点埋柠檬汁 非常之fresh😝.🐷杂锦天妇罗(三虾四菜)天妇罗外脆内软 而且菜式系被用心设计过连啲普通嘅面条都可以整到成朵花咁天妇罗最紧要多款式 呢个天妇罗就有齐虾、茄子、南瓜等等😜 真系丰富.🐷软壳蟹蜜柑沙律沙律清新爽口 蟹肉鲜甜 配上蜜柑酸甜搭配😎 互相中和🥸 .🐷辣酒煮广岛蚝酒香味浓🤪 蚝肉鲜嫩 小编唔系好食得辣 但系都接受到🤣成个汤除咗辣之外亦都系可以话几清甜.🐷明太子鸡翼明太子味道浓郁🤣鸡翼烧烤得恰到好处.🐷梅+竹呢间餐厅好得意 有几款菜式叫做梅兰竹菊今次就试咗两款两款都系有好多极新鲜嘅海鲜喺饭上面成个海鲜杯咁样蟹脚同埋鲜虾非常之鲜甜而鲍鱼、带子、蚬肉亦都新鲜到不得了 食落去非常爽口🫶🏻🫶🏻睇落去得一个杯 但其实𠮶份多到不得了 食完已经觉得好饱肚😹😹😹.【鮨一】📍尖沙咀厚福街12-12A号蓝马商业大厦18-20楼.#吃货日常#香港#日本菜#尖沙咀#餐厅推荐#美食分享#hkfoodie #foodiehk #尖沙咀
其实成间餐厅都几有feel😜
嘢食嘅质素亦都系非常之唔错 卖相亦都非常精致
🐷石垣贝
🐷杂锦天妇罗(三虾四菜)
天妇罗外脆内软 而且菜式系被用心设计过
今次就试咗两款
两款都系有好多极新鲜嘅海鲜喺饭上面
成个海鲜杯咁样
蟹脚同埋鲜虾非常之鲜甜
而鲍鱼、带子、蚬肉亦都新鲜到不得了 食落去非常爽口🫶🏻🫶🏻
【鮨一】
📍尖沙咀厚福街12-12A号蓝马商业大厦18-20楼
#吃货日常#香港#日本菜#尖沙咀#餐厅推荐#美食分享#hkfoodie #foodiehk #尖沙咀美食