2024-09-03
我地拣咗椿(2人前)。贪佢有好多我想食嘅野,包括特上牛胸腹肉,和牛赤身,黑毛和牛腹柳小排,牛肠同盐味牛舌,另外仲有鸡腿肉,鸡胸柳同两只大虾!!我地另外再叫咗一碗紫菜饭、Kakura冷面、生菜同日本蚝3只。最后,当然唔少得依间店食过,令我忘怀唔到嘅黑毛和牛大判烧啦!大判烧系第一碟黎到,雪花均匀而且好靓色,一睇已经知会好好味,侍应帮忙烧,烧到7成熟左右,岩岩好,一入口油香四溢,而且入口即融,口腔充满著和牛油香,久久未散,太幸福喇!另外再留d捞埋生鸡蛋一齐食,牛香加蛋味,层次更加丰富!黑毛和牛腹柳小排我觉得油脂恰到好处,烧一阵面层,已经焦香味浓郁,配生菜食Fresh得黎,又解油腻感。而牛肠就好重油香味,烧耐少少都唔怕,焦焦地嘅油香更加浓郁,又有咬口!鸡腿肉同鸡胸柳唔好鞋口,够晒嫩滑!两只大虾肉质弹牙,而且虾头有劲多膏,烧烧下已经差唔多漏出黎,对于钟意食虾膏人士,实属必点!盐味牛舌系薄切,食落爽口,好香口,再加一紫菜饭,一流!个人大推Kakura冷面,食到烧肉嘅尾声,冷面嘅清新冰感,绝对可以消除油腻感觉!🍽 YAKINIKU KAKURA📌 元朗朗乐路1号元点1楼B155号舖☎️ 2686 18
鸡腿肉同鸡胸柳唔好鞋口,够晒嫩滑!
盐味牛舌系薄切,食落爽口,好香口,再加一紫菜饭,一流!
🍽 YAKINIKU KAKURA
📌 元朗朗乐路1号元点1楼B155号舖
☎️ 2686 1891
⏰ 星期一至四 12:00 - 22:00
星期五至日 12:00 - 22:30
#日本 #和牛 #大判烧 #YOHOMIX #元点 #日式烧肉