2025-02-17
之前去过铜锣湾分店,觉得劲出色,所以今日朋友约我话想食日本餐,我即刻提议呢间,不过就话想试吓湾仔呢间分店,朋友刚好原来喺湾仔返工,所以真系perfect!结果嚟到之后真系冇失望,嘢食超好食,而且呢间比较有私隐度,带埋朋友两个嚟庆祝生日就最啱!一开始就叫咗啲小食先,首先就叫咗盐烧仙台熟成牛舌芯,厚度刚刚好,调味适中,够入味!之后就叫埋我觉得好正嘅生烧白鳝,好肥美,正正正。海胆龙珠卷系我每次嚟都必点嘅,有冇除咗我好钟意嘅toro,加埋酱油渍蛋黄,真系令到成个口感更加提升,更加creamy。讲明我好钟意toro,当然叫埋柚子风手切本鲔鱼腩蓉同葱本鲔鱼腩手卷。柚子风手切本鲔鱼腩蓉比较light,有淡淡嘅柚子味。手卷就另外一番风味。食咗咁多生嘢,当然都要食吓啲熟嘅定食啦,叫左西京平目鱼定食,本身包埋海带味噌汤、胡蔴田园沙律、日式炖蛋同饭,西京平目鱼都好厚肉,我好钟意,而朋友叫嘅花鱼一夜干定食就系配高野豆腐荞麦面。过桥麦面真系有惊喜,口感一流!既然系庆祝生日,所以就特别安排左餐厅嘅写字画碟服务,我地要左嘅甜品就系东京芝士蛋糕,唔会太滞。特登订咗餐厅帮我哋画朋友最钟意嘅比卡超,画出嚟真系劲精致,朋友
既然系庆祝生日,所以就特别安排左餐厅嘅写字画碟服务,我地要左嘅甜品就系东京芝士蛋糕,唔会太滞。特登订咗餐厅帮我哋画朋友最钟意嘅比卡超,画出嚟真系劲精致,朋友见到都好开心!后来先知原来啤酒同生蚝呢个月都做紧半价,如果一早知,就一定会叫埋嘢饮啦!