2024-08-30 2105 浏览
Pica pica系位置上环高质西班牙菜🇪🇸,相信钟意食西班牙菜嘅朋友仔都试过😋Tapas前菜嗌咗Wagyu steak tartare,牛肉新鲜,调味带酸味,好开胃,搭配埋面包片恰到好处,脆面包片加埋牛肉他他好夹,食落令人满足,单食牛肉唔配面包食感觉会较逊色,不过大家要小心唔好掂到碟边嘅盐🤣另外Octopus Galician style on potato ”al caliu“,章鱼有嚼劲但又唔会老,煮得啱啱好,一啖章鱼腿,再加埋有橄榄油香嘅薯仔,整体出色好味😋Suckling pig又系好出色,皮脆肉嫩,配埋甜甜地嘅番薯蓉,食落唔会觉得好油腻,不过份量比较细Pica pica paella好香口,配料有虾,蚬及鸡肉,饭吸收左浓郁海鲜味,饭粒唔会太过夹生,钟意食海鲜饭嘅不可错过🥘Cheesecake同平时巴斯克芝士蛋糕少少唔同,佢表层被烧得温热,蛋糕口感相对平时较流质,芝士味超浓郁,入口即溶,外面加埋饼干碎及配上酸酸甜甜嘅红莓雪葩,令到你唔会觉得好滞,同时冷热相融,非常惊艳,作为一餐饭嘅ending 大推荐!🥰总结餐厅环境好似小酒馆,气氛轻松,适合庆祝生日,dating 或者一大班

总结餐厅环境好似小酒馆,气氛轻松,适合庆祝生日,dating 或者一大班朋友食都啱,个人觉得想食西班牙菜一定要试下,cp值都不错🤩