2024-10-29
今日去开上环见到有间生煎包有超级多人排队㖞 仲要本身系上环有两间分店都咁多人排队 同埋好多外国人排队咁梗系要试吓啦 地方唔算好大 但系以生煎包嘅舖头其实都算OK 晏昼仲要有套餐 仲有埋生煎包 lu算系几抵呀 上海排骨菜饭上海排骨菜饭 比起平时出边食嘅有少少唔同 食落去甜甜地 个排骨亦都系金黄酥脆个皮唔会太厚咬落去亦都甜甜地 葱油鸡扒拌面大家食呢个嘅时候一定要捞 因为佢呢个喼汁系非常之好食捞匀如果真系成个面带出嚟嘅味亦都系非常之好少少甜 好开胃 连平时食饭都食唔晒嘅朋友仔今次都食得晒 另外个鸡扒炸完之后一啲都唔系仲keep到鸡肉嘅嫩滑好味 生煎包食之前已经见到枱面有张贴纸话叫我哋要小心爆汁 一咬嘅时候细细啖咬 点知都系唔觉意爆晒啲汁出嚟 搞到朋友仔件衫都湿晒真系非常之唔好意思呀 大家食嘅时候真系唔好着新衫 但系好好食热辣辣佢仲要话唔热可换 同埋佢上面有少少葱喺度点缀蟹黄生煎包非常足料啊 见到有一粒粒嘅蟹黄喺个生煎包入边 食落去蟹膏嘅味好出好新鲜 唔会比啲本身比生煎包嘅肉冚咗浸味豆浆因为我哋叫咗套餐啊 所以豆浆系任饮㗎超级抵 好欣赏呢一度系真系比一只杯我哋饮豆浆,因为平时出边嘅都系可能会比
上海排骨菜饭
葱油鸡扒拌面
生煎包
蟹黄生煎包
豆浆
因为我哋叫咗套餐啊 所以豆浆系任饮㗎超级抵 好欣赏呢一度系真系比一只杯我哋饮豆浆,因为平时出边嘅都系可能会比只胶杯咁就冇晒啲风味同埋出边饮嘅可能会太冻或者太甜呢度系豆浆啱啱好少少冻对于女仔嚟讲系非常之适合嘅 亦都唔会好甜饮落去唔会甜到完全食唔落其他嘢反而仲好开胃添