2024-06-27
逸东酒店自从revamp之后都进驻左好多唔同类型嘅餐厅,Happy Friday就黎试下呢间开左三个月嘅墨西哥Fusion餐厅Mobin🙌🏻呢度嘅风格都系同逸东酒店一样走型格路线,因为有个大玻璃望出去弥敦道邮政局𠮶边,感觉好开阳好舒服,成个环境都好chill,好适合慢慢倾吓偈,食个下午茶💁🏻♀️Mobin香烤香蕉花生酱甜脆饼 $108今次系Emi第一次食Bunuelo,初头都冇咩概念佢系咩黎,只系喺menu见到佢写住轻盈蓬松的面饼🥠佢系黎自拉丁美洲嘅传统小食,而Mobin就将佢变成一个fusion甜品,用蛋糕做底,再覆盖塑形后嘅面饼,上面再加香蕉、朱古力酱、花生酱同雪糕🍨面饼炸得好酥脆亦都真系好蓬松,配搭嘅酱料亦都啱啱好唔会甜到溜,作为一个下午茶甜点真系要比满分💯💯Teatini $118Moin有自己Brew “Teapache”,menu上面有介绍呢个系墨西哥街头流行嘅发酵饮品,而呢杯Teatini就系用醉柠蜜Vodka、柠檬汁同蜜糖调制出黎。虽然发酵过会释出酒精,但饮落只系淡淡香味,柠蜜味好香好fresh,好适合咁热嘅天气小酌一杯🥃西班牙焗蛋 $105|蜜桃冰茶 $60睇佢个me
Mobin香烤香蕉花生酱甜脆饼 $108
Teatini $118
西班牙焗蛋 $105|蜜桃冰茶 $60
睇佢个menu仲有啲几特别嘅fusion dishes,例如皮蛋肉松手工意粉、腐乳腊肠卡邦尼、虾米虾酱意粉、泡菜腊肠墨西哥馅饼,下次lunch/dinner黎一定要试试🌮