2021-09-15 70 浏览
healthy food doesn't have to be boring! @4.bites is a cafe in IFC which serves fujian cuisine and hand drip coffee. their creations just taste as good as it is good for you!😋.就咁望铺头装修同埋店员打扮以为呢间十成九都系卖日本轻食既cafe,点知竟然系coffee shop crossover福建菜,标榜无味精同用上新鲜食材,小海鲜焖薯粉好有惊喜,落左海虾同蚬肉,加埋冬菜、虾米、紫菜、芹菜等等炖制而成,汤头浓郁得黎食完唔口干,食完一碗都仲有少少意犹未尽既感觉!相比下高丽菜花肉焖饭浓味啲,食落咸咸甜甜有少少蚝油香,个人觉得捞少少猪蹄水晶冻既辣酱好夹🤣 今期夏季既菜肴系好少有既蓝莓淮山,做开胃前菜几唔错,另外手冲咖啡拣左只经白兰地酒桶发酵既咖啡豆,饮落带少少麦香同酒香,都唔错~
蓝莓淮山
小海鲜焖薯粉