2024-11-01 225 浏览
今日喺中环行街,行到夜晚就去咗中环街市度食饭,中环街市时不时有live表演,总是有惊喜,最后就选择了台湾面,台湾面大大碗真系好够份量,街市内还提供自在饮水机,亦都可以慢慢倾计,坐几耐都可以红烧牛肉面红烧牛肉面有3大块牛肉,肥瘦适中,炆得好软熟同埋好入味,汤底好清,好正宗红烧半筋半肉面半筋半肉啲筋好软熟,软绵绵,老人家都好适合食,牛肉就同红烧牛肉一样都系咁软熟带点咬口,两款口味都有,好推介士林咸蛋芋泥苏咸蛋芋泥酥咸蛋好香,芋泥搓得好软熟,外皮又炸得好松脆,好好味嘅台湾小食古早芋泥三色芋圆芋泥三色芋圆,芋泥大大旧好软绵绵,三包嘅芋圆好吸精,颜色鲜艳,咬落去系Q弹感觉, 里面仲有好多凉粉,好好味

红烧牛肉面

红烧半筋半肉面