2023-11-29 34 浏览
一听到辣妈呢个名就知专食辣野,去开附近顺便去埋晚饭,7点入到去都差唔多坐满,认真多人!黎得辣妈当然要食返啲四川特色菜!酸菜桂花鱼 (例牌) $219呢度既酸菜鱼可以拣桂花鱼或者鲈鱼,我地拣左前者,鱼肉几滑,但有部分有骨,要小心啲食。例牌份量大约2人份,入面有酸菜、米粉、辣椒、芝麻等等。拣左bb辣,食落完全无辣味,岩哂bb level人士食。味道亦吾会好酸,不过个人觉得个汤比较多油。胶原脆皮猪手 $99见附近有好几枱都有叫,貌相都几吸引。猪手可以拣辣或者走辣,拎上手都几重手,孜然味几重,猪皮有少少脆口,咬落几多筋,胶原满满。蒜香炒茄子 $79同样可以拣辣或者吾辣,蒜香味好香好浓,除左茄子之外仲有少少西芹,𩠌饭一流,略嫌佢比较多油。水果茶 $46好多生果既一杯水果茶,有西瓜、苹果、火龙果、橙、蓝莓等等,食辣野配返一杯都吾错,不过叫左正常甜度,个人觉得都偏甜,建议大家落单时可以少甜。

酸菜桂花鱼 (例牌) $219

胶原脆皮猪手 $99