2022-08-30 468 浏览
近排喺粉岭裁判法院隔离开咗间由元朗锦田开过嚟cohee cafe店, openrice提供早一日可以book位嘅服务喺平日嘅中午已经差唔多全场爆晒🤧我哋好好彩畀人分派到喺窗边玻璃位,虽然系矮凳,但系畀其他二人座位更加宽敞,更加容易打卡餐厅嘅最重要打卡位就系tatami 位, 不过你预咗长期都会有人book定, 应该难walk in入到去咖啡我哋叫咗dirty ($43) 同埋cappuccino($38), 有天鹅拉花,咖啡入口果味偏重,混合埋奶泡,有keep住好嘅质素 我friend话佢𠮶杯dirty都系都好正, espresso 同鲜奶比例啱啱好有渐层我哋仲有叫到earl grey 日式麻薯卷蛋糕($48) 嚟到已经好IGable, 蛋糕松软有茶味再加上cream,不过麻薯口感偏黏,普通。 总括,打卡系好靓,不过价钱比较偏中上,见仁见智叫唔叫,口感正常不过大家预咗因为新开张人手比较缺乏有机会等好耐先有餐点,不过呢个都系优点, 你可以同个friend坐低真系hea下叹下咖啡仲有当日我哋十二点半去到,本身想下试下佢𠮶啲包点,点知sourdough, bagel同埋鸭胸已经买晒 唯有下次

喺平日嘅中午已经差唔多全场爆晒🤧

餐厅嘅最重要打卡位就系tatami 位

,咖啡入口果味偏重,混合埋奶泡,有keep住好嘅质素

唯有下次再帮衬试下

因为cafe喺裁判法院隔离可以顺便食完,行埋附近嘅环境