2023-05-19 88 浏览
前几日同个同事第一次黎到「喜记辣蟹」,听同事讲话系度食过一次,话好好食所以我地就听佢讲,专程系度试一试,幸好现在食饭时间唔算太多人,好快就有得座🤩🤩🤩😝问吓职员姐姐有咩好介绍,佢话呢个系本店既招牌菜,「招牌避风塘炒辣蟹」,食落去原来又香又惹味,佢既辣度配合得适中刚好,有好多蟹肉,蟹肉都系好鲜甜好食,好食到不得了,果然系招牌菜😉💝白灼东风螺又真系估佢唔到,东风螺份量超多,而且又好有鲜味😄新鲜度十足,里面多肉又肥美,又好够热,呢道小食可以话食唔停口💝椒盐大濑尿虾好食到飞起😋濑尿虾上面放满晒椒盐,好入味,每一旧既虾都好大只💝金银蛋浸白菜仔🥰呢个白菜仔好清甜,配合埋金银蛋,完全食到有另一番风味💝豉椒炒蚬系我咁多样之中最期待😛呢度既炒野获气好劲,鼓椒同蚬既味道一样咁夹,真系好好食,最重要系蚬肉好丰富,算系有质素既食店,真系唔好错过 💝避风塘炒河粉好惊喜😎炒河粉又真系第一次食,里面加咗避风塘所以好有口感,食到两种层次,河粉既味道刚好没有太多盐份,获气仍然炒得咁香,同事无介绍错,好食到忍唔住留食评🙏🏻