2023-08-03 67 浏览
💯呢排成日都出街食,最近一直知道附近有间出名食蟹,一直都未有时间去试,咁岩同我情人又夹到时间,终于有机会食到,呢个季节食蟹就岩晒,当季就要试下,呢度都几大,入面既环境好似中式酒楼咁,咁岩入去时都多人,店员即时带位,都有叫佢介绍下,最后择一个二人同行既餐💯💟招牌避风塘炒辣蟹系可以推荐既,辣味好惹味,做得好岩我地既口味,仲可以同店员讲微调少少辣,辣蟹既蟹钳好大只,仲放有好多避风塘,食起上嚟超级惹味💟白灼东风螺唔好睇佢好似乜都无咁,就系白灼已经好好食,肉好新鲜,而且每一粒既大细都好平均,里面既肉都好肥大,一睇佢个壳面,就知系靓野 💟椒盐大濑尿虾又系做得好好食,椒盐既味道好惹味,再加埋濑尿虾本身既肉好松软,再食埋椒盐,真系唔差 💟金银蛋浸白菜仔呢个就系清淡D,但又做到味道适中,白菜仔鲜甜好味,可以话人人都岩食💟豉椒炒蚬呢个好食就唔洗多讲,豉椒咸咸地既味道再加埋蚬一向都系咁出息 💟避风塘炒河粉食埋呢个就饱啦,汤河就食得多,原来咁样既食法仲好食,好有味道唔会觉单调🌹