2021-04-04
多谢大家睇我废up,因为今post好多字。唔系第一次黎Aqua食饭,我钟意呢到主要因为我好钟意望住呢个景食饭,香港真系好靓。石烧和牛西冷伴炸蒜片配三色汁和牛の石焼きと3种のソース好好食!!入口即溶!!根本唔需要任何酱汁,就咁烧完已经好好味!😋香草橄榄油同包香浓意大利蕃茄酱配布袋芝士及脆薯丝芝士软滑有奶香味,捞埋脆脆嘅薯丝再加埋蕃茄酱少少酸味好夹,呢个前菜好食😋帆立贝虾胶卷配鱼子酱露笋及红椰菜酱鱼子酱咸左少少,因为本身个帆立贝虾胶卷已经好够味好鲜甜,一齐食其实影响不大。其实佢整得好靓架,伴碟各样成个感觉都好日式花园仔。(不过我影得衰,无影到d花花伴碟😆)龙虾墨鱼意大利烩饭食嘅时候第一句:都系意大利好食d~几时先有得飞呀🥺🥺话说我其实系唔喜食饭呢样野嘅,所以本身对risotto都无乜好感,但有年我生日,我宝贝带过我去一间意大利餐厅食过之后就改观(sor间野已执)再加上去过意大利,知道risotto系可以好好食嘅,之后就会系香港揾下,所以如果大家有好食嘅risotto餐厅就可以介绍下我啦😉唉好长气,讲返先,个饭ok嘅不过无乜特别,同埋话有墨鱼但我好似只系食到3,4粒仔,反而最印象深刻系下一张
石烧和牛西冷伴炸蒜片配三色汁
和牛の石焼きと3种のソース
香草橄榄油同包
香浓意大利蕃茄酱配布袋芝士及脆薯丝
帆立贝虾胶卷配鱼子酱露笋及红椰菜酱
(不过我影得衰,无影到d花花伴碟😆)
龙虾墨鱼意大利烩饭
食嘅时候第一句:都系意大利好食d~几时先有得飞呀🥺🥺
唉好长气,讲返先,个饭ok嘅不过无乜特别,同埋话有墨鱼但我好似只系食到3,4粒仔,反而最印象深刻系下一张图。
想比大家望下个一横,画龙点睛嘅墨汁,一上枱嘅时候我以为系只碟咁,再睇真d,原来系画上去嘅。
炭烧西京面豉银鳕鱼
银ダラ西京焼き
每次黎都会叫,因为好食!鱼好滑,唔洗用力就用筷子分开到,不过今次觉得旧鱼薄左😆
Aqua Platter
即系甜品拼盘,aqua platter就有5款,佢另外仲有9款同13款选择。
唔...tiramisu好食,蕨饼都好食,其他就...一般啰😂(庆祝记念日仲可以写字tim)