2024-08-08
呢两年新城市广场6/7楼有好多新餐厅,但系新系咪一定好呢? 新城市广场6楼嘅Odelice主打法式西餐,装条几光鲜,但系灯光方面有嘅尴尬,highkey不成,lowkey不就,一系就提升整体亮度,一系就整体暗少少。 试左个set for 2,收呢个价钱,整体黎讲只有个汤同面包合格。 🌕🌕🌕🌕🌑餐汤:唔记得系咩忌廉汤,系几好饮嘅 🌕🌕🌕🌕🌑小法包:配埋个牛油,呢个包都几好食 🌕🌕🌕🌑🌑香煎带子:外层唔够焦糖化,有雪味又出晒水咁(唔系多汁𠮶只) 🌕🌕🌕🌑🌑法国油封鸭腿:感觉似系罐头野,整返热再加个汁。露笋柴皮好多渣。 🌕🌕🌑🌑🌑红酒炖牛面颊:除左稔之外,完全唔入味,成旧野无乜味,茶餐厅牛腩饭啲牛腩仲好食过佢 🌕🌕🌕🌑🌑火焰橙酒可丽饼:我知橙酒系有少少苦,但系都真系唔系少少苦咁简单 摆盘系几靓,但系味道真系好普通。环境几干净,同埋食摆盘黎讲都ok嘅。
🌕🌕🌕🌕🌑餐汤:唔记得系咩忌廉汤,系几好饮嘅
🌕🌕🌕🌕🌑小法包:配埋个牛油,呢个包都几好食