2022-12-28
呢间野以前小编喺尖沙咀食过,可惜已经执左,不过好彩既系佢地仲有分店,所以就黎左沙田黎间再食,keep到水准👍🏻 尤其系我念念不忘既ribs🍖😍 另外呢到由名、装修同餐具🍴都系同猪🐷有关,装修几有格调同行型格路线,墙壁上有唔少既海报印左猪仔🐷,仲有一只只迷你既猪仔🐷,连碟都印有猪🐷既图案,写住钟意猪❤️🐷,猪🐷唔同既部位都好,真系搞鬼又搞笑😂 (5 😍 系满分,🤩系半分)慢煮酱烧猪肋骨🔥🍺🍖 - $288 (好味指数:😍😍😍😍😍)不得不赞系个汁,同以前既味道一模一样,都系咁好食🤤 同平时既烧烤酱一样既系佢都系酸酸甜甜咁,但呢个啤酒酱🍺令到个猪肉🐷多左一股独特既香味,而且用有酒🍺既汁腌肉可以令到肉质更加松软,系天然既松肉剂~ 至于个猪肋骨🍖就肥瘦适中,表皮烧得🔥啱啱好带啲焦香,里面肉质软嫩juicy,有几香既肉味,唔会烧到🔥好柴~ 旁边仲有一个由紫椰菜丝🟣🥬同红萝卜丝🥕捞成既沙律🥗,酸酸地够晒清新开胃,又可以解下肉既油腻~ 另外有两旧超大既烤超甜粟米🔥🌽,味道香甜都唔错~ 跟住喺个猪肋骨🍖下面仲有啲金黄香脆,里面质感绵密既粗薯条🍟,所以食晒成碟真系超饱😌西班牙海鲜饭 🇪🇸🥘🦐🦪🐟🌶️🥓🐥 -
(5 😍 系满分,🤩系半分)
西班牙海鲜饭 🇪🇸🥘🦐🦪🐟🌶️🥓🐥 - $228 (好味指数:😍😍😍🤩)
海鲜饭🥘系香港各大西班牙🇪🇸餐厅🍴既常见菜式,里面有超多料,包括虾🦐、大蚬🦪、青口、鱿鱼🦑、鱼柳🐟、辣肉肠🌶️🥓同埋烟鸡肉🐥,海鲜几新鲜,唔会有雪味❄️,虾🦐、大蚬🦪、青口同鱿鱼🦑够弹牙,辣肉肠🌶️🥓同烟鸡肉🐥几香口,足料得黎口感好丰富,集爽口、烟韧、软滑于一身,有海鲜既鲜味同埋肉既咸香,感觉几唔错~ 另外个饭🍚既湿润度啱啱好,唔会煮到好腍搞到烂晒,有啲咬口之余唔会好硬,啱翻我地既口味~ 仲有啲火箭菜🥬喺上面,同埋有柠檬汁🍋喺隔离可以比人提鲜~
香蒜烟肉碎椰菜仔 🧄🥓🥬 - $68 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
个椰菜仔🥬好爽口清脆,咬落又几多汁,配埋惹味既香蒜🧄同埋带有咸香既烟肉🥓,炒得好香口,亦都突显到椰菜仔🥬独有既甘香~ 而且烟肉🥓唔会又薄又干,厚厚地有啲咬口,又有啲油香,呢个配搭几好食😋 令人忍唔住一啖一啖咁继续食,而且又觉得健康啲
好味指数:😍😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍😍🤩