2021-09-13
今晚屋企中秋做节晚饭,我哋八个人,早一个礼拜book咗鱼鲜生,分两枱坐。一入餐厅感觉铺面好细,惊会坐得好迫,但好彩侍应带我哋上2楼,上面原来好阔落,完全冇人。侍应话有三款活鱼料理,$528一条,我哋点左「长尾鲷」,鱼肉新鲜,加上酸酸地嘅汁,好味。深海池鱼两切➕三文鱼腩五切➕油甘鱼八切,全部厚切,好新鲜好味活赤贝刺身四只,爽脆冇腥味,加分位系裙边用小卷上,味道清新特别极上寿司定食,每件都好新鲜足料,但我之前食咗太多鱼生,之后一个人真系食唔晒,最后几件只系食咗上面嘅鱼生,冇食下面嘅饭😅珍宝带子寿司➕金目鲷寿司➕鳗鱼寿司➕鹅肝寿司➕萤光鱿鱼寿司。个珍宝带子寿司真系好大件,正。我侄女话未鳗鱼寿司真系好好食。呢款日式炸豆腐,口感松化,完全唔似豆腐,有惊喜呢款冷荞麦面,夏天食最啱我哋眼阔肚窄真系食唔晒,叫得太多只好打包,侍应阿姐几好,俾咗个寿司外卖盒我哋,用胶纸好细心咁将四边贴好👍🏻呢度值得一赞。唯一要改善嘅系上菜实在太慢,要催左几次,怀疑佢有冇落单,但佢好肯定咁话有,我哋足足食咗两个钟。
呢款日式炸豆腐,口感松化,完全唔似豆腐,有惊喜
呢款冷荞麦面,夏天食最啱