2023-06-11 1044 浏览
餐厅由AK、Jer同肥仔合资,门口放咗好多应援物。餐厅光线昏暗,座位宽敞舒适,以黑灰为主,充满格调。入座后店员会先送上每人一杯白鸡汤,味道浓郁,入口顺滑,好好饮🥰。一人串烧set ( $588)*薯仔番薯豚沙律 🥗口感幼滑,值得一提嘅系薯仔沙律上面加咗鱼子,鲜味十足,层次丰富,非常特别。*刺身拼盘 🐟有𫚕鱼、三文鱼腩,同埋赤虾。𫚕鱼口感扎实,鲜味突出,三文鱼同赤虾亦非常鲜甜。*寿司拼盘 🍣包括有黑松露海胆寿司、帆立贝寿司、雪场蟹寿司同埋吞拿鱼寿司。帆立贝寿司大大粒,非常鲜甜,入口甘香; 黑松露海胆寿司都好足料,不过黑松露味稍为遮盖左海胆嘅鲜味,不过整体而言都唔错。*串烧 🍢串烧系餐厅嘅黄牌!一人套餐包括有牛舌串、盐烧鸡翼、鸡颈串、青椒串同埋甘笋串。所有食物全部都系即叫即烧,上到枱全部都热辣辣同好香口。我最钟意牛舌烟韧爽口唔膻;鸡肉香口嫩滑,非常好食。 所以我叫多咗个芥末和牛串、鸡软骨串同埋烧蚝。 同样都系非常出色。*盐烧金目鲷 🐠肉质鲜美,喺鱼身洒上海盐再炙烧,令到鱼嘅外皮香脆,但内质软嫩细滑👍🏻。*大蚬味噌汤 🍲蚬同味噌嘅搭配恰到好处,浓度足够,但唔会太咸。*甜品 🍡最后送上水信玄
餐厅由AK、Jer同肥仔合资,门口放咗好多应援物。

一人串烧set ( $588)

*薯仔番薯豚沙律 🥗

刺身拼盘 🐟

寿司拼盘 🍣

*串烧 🍢

*盐烧金目鲷 🐠

*大蚬味噌汤 🍲
蚬同味噌嘅搭配恰到好处,浓度足够,但唔会太咸。

甜品 🍡
最后送上水信玄饼作为甜品。食嘅时候点啲黑糖蜜再搭配黄豆粉~有三重嘅口感享受,而且入口即溶,唔太甜,亦唔会腻,食完非常满足🤰🏻。

2023-06-06