呢間餐廳係Mirror Jer、AK、AK親哥和Error肥仔聯手經營,舊年12月在尖沙咀開張後,一直都好受歡迎。逢星期三及星期日仲有150分鐘串燒放題,好吸引。由於咁岩個日撞唔到放題日,所以都係單點鍾意食既野😋店內裝潢以黑金色設計為主,滿滿型格日式風格,食物主打各種高級食材串燒,全部都是即叫即燒,另外仲有刺身壽司,亦可以叫清酒同朋友小酌一杯。 吞拿魚三文魚籽牛油果用玻璃杯裝好精美,杯底係吞拿魚蓉、上面鋪滿三文魚籽及牛油果,份量都唔少,吞拿魚好新鮮,食落冇腥味,三款材料加埋都幾夾。 日本味噌雞肝醬Tapas咁岩法包用哂,所以用餅乾代替,塗滿雞肝醬,味道唔鹹,口感幼滑,仲有一陣陣油香😋鹽燒牛舌🐮部份採用咗牛舌心,厚度適中,香濃牛味,而且好淋身,仲燒得啱啱好,食材優質簡單調味已經好好食。大蔥雞肉串雞腿肉質新鮮嫩滑,甘香肥美,咬落滿口肉汁,好滋味。甲羅燒蟹蓋入面裝滿蟹膏同埋三文魚籽,仲食到少少蟹肉,蟹膏嘅鹹香好鮮甜。汁燒大啡菇大啡菇好有驚喜,一上枱已經聞到好大陣菇味,咬落去好Juicy,爆哂菇汁,師傅處理得好好😋牛肉稻庭烏冬烏冬煮得好煙韌,牛肉新鮮,食得出淡淡的牛奶香味,簡單嘅烏冬都煮得好好

吞拿魚三文魚籽牛油果

日本味噌雞肝醬Tapas

鹽燒牛舌🐮

大蔥雞肉串
雞腿肉質新鮮嫩滑,甘香肥美,咬落滿口肉汁,好滋味。

甲羅燒

汁燒大啡菇

牛肉稻庭烏冬
烏冬煮得好煙韌,牛肉新鮮,食得出淡淡的牛奶香味,簡單嘅烏冬都煮得好好食。

三文魚及油甘魚壽司
魚生油脂分布均勻,食得出用料新鮮,壽司飯酸度適中,水準不錯。

牛油果軟殼蟹卷
卷物有4大件,軟殼蟹炸得好香脆又juicy配上牛油果同黑松露醬,用料好用心,卷物口感極豐富,味道濃郁。

一直想去影の鳥  由AK AK哥哥 Jer肥仔合資既日式串燒店但佢人氣極高 常常滿座 今次早早BOOK定 終於可以去食😇影の鳥  坐落尖沙咀中心地段 非常方便尖沙咀站 行幾步就到店內裝潢以型格黑灰色為主調約40座位 寬敞舒適 有卡位 亦有吧枱😎晚市有 套餐 限時放題 單點 多種選擇食串燒點可能無酒 清酒同啤酒優惠當然唔少得😆食物種類多  除左主打既串燒 仲有 時令海鮮刺身 壽司 天婦羅 鍋物 等😆啤酒買1送1  再叫D 串燒同一D熟食 SHARE D串燒好高質 即叫即製 食落好JUICY 亦唔需要額外調味🥰OVERALL食物質素非常好 😆唔會因為有明星效應 就粗製濫造 絕對可以再訪😎以下大推:💥雞翼雞翼燒到唔會太乾 咬落既有油香亦有肉汁 ☺️💥雞軟骨 一粒粒爽脆惹味 送酒一流😋💥大蔥雞肉雞肉燒得香口JUICY 配上大蔥 正😉💥燒雞肉配柚子胡椒醬柚子胡椒醬為雞肉串加添風味 好唔錯😍💥豚肉蘋果好少見既串燒 蘋果既清新同燒豚肉融合 恰到好處😉💥豚肉秋葵秋葵爽脆再配燒豚肉 又係另一番滋味😆💥燒南瓜南瓜片唔會燒到好乾 燒完仲係好清甜 😍💥牛舌牛舌燒得煙韌唔羶 帶牛味 落左黑椒 好惹味 ☺️💥玉子燒
一直想去影の鳥

呢個雜炊好出色 😍
個魚湯好鮮甜
配上雞肉粒同九條葱
暖暖胃 食完好滿足😋
由AK、 Jer 同肥仔合開,門口擺滿佢哋嘅應援物。本身以為得個名,點知當晚點左既串燒全部都好好味!•͈౿•͈𓊯晚市每位送腐皮雞湯,聽聞由日本師傅主理,食材亦係來自日本,環境舒適,可以慢慢坐。𖠁燒雞翼 - 雞皮非常薄,繼紅磡「竹」之後,暫時覺得最好食嘅燒雞翼𖠁月見燒雞肉棒 - 每次去串燒店必食,咬到裏面嘅雞軟骨𖠁豚肉蘋果串 - 蘋果香甜,保留爽口感,剛好中和豚肉既膩𖠁燒帆立貝-雖然唔大粒,但味道調配得好好𖠁燒安格斯牛小排 - 肥膏分佈均勻,燒到medium好juicy,充滿油脂焦香味𖠁燒飯團 - 以為無餡好dry, 原來係有味飯,外脆內軟,唔會好黏𖠁九龍球 𓏍-賣相已經好吸晴,食落好fresh,雖然只係生果大菜糕餐牌仲有其他菜式,下次要試埋卷物同玉子燒。🔖Book位要落deposit,可能太多人放飛機。

𖠁月見燒雞肉棒 - 每次去串燒店必食,咬到裏面嘅雞軟骨
𖠁豚肉蘋果串 - 蘋果香甜,保留爽口感,剛好中和豚肉既膩

𖠁燒帆立貝-雖然唔大粒,但味道調配得好好

餐牌仲有其他菜式,下次要試埋卷物同玉子燒。

🔖Book位要落deposit,可能太多人放飛機。

• 九龍球
  • 豚肉蘋果串
  • 燒安格斯牛小排
  • 燒帆立貝
2023-07-30 181 浏览
由MIRROR成員AK、Jer、ERROR肥仔聯乘開業,加埋日籍沖繩主廚Mr Nakadomari坐鎮,日式串燒店 - 影の鳥,餐廳走黑金型格裝潢風格,備有特大卡座和吧枱,方便顧客享受美食之餘又可與師傅傾計,能一睹師傅用心燒煮的風采😍想嚐盡日式串燒外,也可食到新鮮刺身、天婦羅等多元化菜式,揀呢個套餐$588/位,已包先付、刺身、燒物、壽司、湯和甜品! 最抵係第二位客人可以半價享用,相對性價比就非常高🤩先付:北海道薯仔番薯豚沙律🥗和風味十足😋三款新鮮刺身:三文魚腩、赤蝦、鰤魚燒物:牛舌串、鹽燒雞翼、雞頸串、日本青椒仔、蘆筍串,加炸吉列豬扒😉用上備長炭烤製,厚燒牛舌有口感,雞頸肉口感嫩滑多汁,能品嚐串燒食物的原汁原味😄壽司:帆立貝壽司、中吞拿魚壽司、海膽壽司、鱈場蟹壽司,件件鮮嫩肥美,不容錯過😌湯:大蜆味噌湯,大蜆鮮甜,熱湯讓人暖心滿足😎甘味:水信玄餅,啫喱晶瑩剔透,打卡必備!

想嚐盡日式串燒外,也可食到新鮮刺身、天婦羅等多元化菜式,揀呢個[影之鳥御選一人前]套餐$588/位,已包先付、刺身、燒物、壽司、湯和甜品! 最抵係第二位客人可以半價享用,相對性價比就非常高🤩

先付:北海道薯仔番薯豚沙律🥗和風味十足😋
三款新鮮刺身:三文魚腩、赤蝦、鰤魚
湯:大蜆味噌湯,大蜆鮮甜,熱湯讓人暖心滿足😎
甘味:水信玄餅,啫喱晶瑩剔透,打卡必備!
2023-07-28
鏡粉必去朝聖嘅餐廳🥳🥳由Anson Kong, Jer, 肥仔合資嘅串燒店🍡人氣爆曬燈,記得預先訂座平日夜晚都滿晒full house😱.一坐低餐廳店員就奉上welcome drink (雞湯)好香濃仲有蛋花 好開胃必點串燒🔥🔥大蔥雞肉$42(encore左幾串🤤)新鮮熱辣辣 唔洗額外調味已經好足夠🔥大蔥鴨肉(出乎意外好食 完全冇鴨蘇味 絕對可以再encore )🔥鹽燒雞肉串$48今次上左明太子同胡椒味胡椒味對我黎講太濃烈了🤣因一食就覺得好辣🤣我都係比較鍾意食明太子🔥香蔥吞拿魚腩卷 $138(滿滿的吞拿魚腩🔥 配上香蔥進食 更有層次感🥳口感更加豐富! 新鮮幼滑的吞拿魚蓉 與香蔥一同進食點配少少豉油 味道不錯!)🔥唐揚雞軟骨粒$58 (encore 左兩次)即叫即製熱辣辣 配埋沙律醬一流我仲加左少少七味粉一齊食更加香口惹味🔥安格斯牛蘆筍卷$78 (牛味濃郁 超級惹味!)師傅即叫即製熱辣辣牛味濃郁 油脂四溢清新的蘆筍中和了安格斯牛的油膩感🔥芥末和牛粒$108(wasabi 唔會好辣,和牛油脂分泌豐富,近乎入口即溶).不過要注意由於師傅即叫即製所以等待時間可能會有啲長一邊飲嘢同朋友傾住計 時
鏡粉必去朝聖嘅餐廳🥳🥳
由Anson Kong, Jer, 肥仔合資嘅串燒店🍡
人氣爆曬燈,記得預先訂座
平日夜晚都滿晒full house😱
一坐低餐廳店員就奉上welcome drink (雞湯)
好香濃仲有蛋花 好開胃

必點串燒🔥
🔥大蔥雞肉$42
(encore左幾串🤤)
新鮮熱辣辣 唔洗額外調味已經好足夠

🔥大蔥鴨肉
(出乎意外好食 完全冇鴨蘇味 絕對可以再encore )

🔥鹽燒雞肉串$48

(滿滿的吞拿魚腩🔥
配上香蔥進食 更有層次感🥳
口感更加豐富!
新鮮幼滑的吞拿魚蓉 與香蔥一同進食
點配少少豉油 味道不錯!)

🔥唐揚雞軟骨粒$58 (encore 左兩次)

即叫即製熱辣辣 配埋沙律醬一流

我仲加左少少七味粉一齊食

更加香口惹味

🔥安格斯牛蘆筍卷$78 (牛味濃郁 超級惹味!)
師傅即叫即製熱辣辣
牛味濃郁 油脂四溢
清新的蘆筍中和了安格斯牛的油膩感

不過要注意由於師傅即叫即製
所以等待時間可能會有啲長
一邊飲嘢同朋友傾住計 時間會過得快啲😇
要一讚嘅係店員嘅服務態度都非常好,好親切👍🏻
  • 串燒
  • 香蔥吞拿魚腩卷
  • 芥末和牛
  • 唐揚雞軟骨粒
2023-07-12 218 浏览
因為有個朋友係鏡粉,所以帶咗我嚟呢間餐廳食野,佢話好難book,令到雖然唔係鏡粉嘅我都有啲興趣~ 我地係星期三晚去都全場滿座,果然唔可以睇小Mirror嘅叫座力餐廳環境有啲幽暗,幾有氣氛,岩哂三五知己響度一邊小酌幾杯一邊傾計~ 所以餐廳有個清酒放題,望落都幾吸引,好多款酒可以任飲,飲得嘅人應該好快回本~ 可惜我哋兩個都唔係飲得之人,所以無加到錢~ 餐廳魚生款式雖然唔算多,不過夠凍夠新鮮同埋肥美,所以都好滿足反而串燒嘅選擇比較多,平時出面普通居酒屋叫一串串燒有時都要$40-50蚊,呢度有得任叫當然要食返夠本~ 串燒質素都相當不錯,值得一試~ 我哋食完出到門口仲見到有少少mirror 嘅應援品,如果粉絲黎到應該會仲開心原本我都有少少擔心餐廳只係用明星光環吸引粉絲,實情唔好食,但竟然食物質素都令我幾有驚喜,總括嚟講就算唔係粉絲嚟食,都應該會覺得值回票價
2023-05-24
2023-07-06 186 浏览
做完一日嘢,緊係要慰勞下自己啦!之前一直都有聽過呢間,人氣都相當唔錯,一於就嚟試下❤️店鋪裝修行現代型格風,座位舒適寬敞,有分卡位同bar台。店門擺放咗不少Mirror Error 嘅相片,粉絲們都可以打卡❤️夜晚去到,有個150分鐘日式半自助餐,睇menu 都覺得幾豐富下一坐低,佢哋就送咗個蟹料理主食我就揀咗牛小排丼份量正常,最鍾意d洋蔥🧅又淋,沾上啲汁,再配上白飯就係無敵👍🏻先付: 唐揚雞軟骨粒,唐揚炸雞:雞軟骨粒香脆可口,外皮香氣四溢,炸雞內裏仲係鮮嫩的,做下酒菜一流👍🏻沙律🥗1)溫泉蛋沙律,顏色襯得好靚❤️見到都好有胃口❤️食落都好fresh 🥗2)刺身沙律🦐色白繽紛,新鮮的生魚片口和鮮美,搭配清爽的沙律醬汁,是美味又健康的選擇❤️串燒都有好多選擇,我地揀咗超過8種當中較為難忘嘅係豚肉蘋果串,味道出乎意料地般配❤️蘋果唔會燒到好乾,咬落去仲係清脆多汁👍🏻雞肉串肉質都好鮮嫩👍🏻口感多汁鮮美👍🏻食串燒又點少得蠔呢!呢個係廣島蠔,肉質豐潤,甜味濃郁,新鮮的海味香氣撲鼻而來,值得一試❤️仲有我最愛嘅燒粟米🌽外皮微焦,內裏香甜多汁,口感豐富,係經典串燒美食之一!每次食串燒都一定會叫❤️刺身方面,我最鍾意

一坐低,佢哋就送咗個蟹料理

主食我就揀咗牛小排丼

串燒都有好多選擇,我地揀咗超過8種

雞肉串肉質都好鮮嫩👍🏻口感多汁鮮美👍🏻

刺身方面,我最鍾意係食帶子,不停encore 😂食落鮮甜嫩滑❤️搭配芥末、醬油,又係一道美味又精緻嘅料理👍🏻

MIRROR及ERROR粉絲,相信對尖沙咀的🍗影の鳥 並不陌生。沒錯! 這間由Anson Kong、Anson Kong親哥哥、Jer 及 肥仔 開設的型格串燒店,受到好多人好評(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),愛吃日本菜的我,當然又要來試試囉✨!! 餐廳有兩個用餐區,一邊是卡位,一邊是廚師吧枱😋,想與師傅談天,或想與好友傾天,也沒問題。食物種類多,但當然是串燒是主打囉^-^! 「 鹽燒明太子醬🩷$48 」 滿滿的明太子醬,燒後更香呀~ 「 鹽燒雞翼🍗$52 」 燒雞翼燒得不錯,外焦內軟又多汁。 「 牛舌🥩$78 」 牛舌比較結實,軟腍一點更好。 「 免治雞肉棒😍$58 」 免治雞肉棒脹卜卜,蘸蛋液更好吃。 「 豚肉蘋果串🍎$48 」 豚肉加燒蘋果,有兩個不同的口感。 「 雜錦天婦羅🍤$148 」 天婦羅大大份,大蝦彈牙,質素不錯。 「 玉子燒🍳$78 」 玉子燒超有驚喜(≧▽≦),不但超多湯汁,蛋香撲鼻,味道甘甜,必點🙋🏻‍♀️!

食物種類多,但當然是串燒是主打囉^-^!

「 鹽燒明太子醬🩷$48 」

「 牛舌🥩$78 」

牛舌比較結實,軟腍一點更好。

「 免治雞肉棒😍$58 」

「 雜錦天婦羅🍤$148 」

天婦羅大大份,大蝦彈牙,質素不錯。

「 玉子燒🍳$78 」

2023-06-29
由mirror成員jer、ak同埋error嘅肥仔合資嘅日式串燒店以黑色為主調,座位唔多但坐得非常舒服。逢星期三、日限定嘅放題,包括自選主食一份,其餘任食嘅食物包括先付、沙律、刺身、天婦羅、燒物、湯同飲品,想問酒嘅可以加錢free flow。﹆ 150分鐘日式半自助餐 $498♙ 主食香蔥吞拿魚丼嘅吞拿魚幾鮮甜,細細碗啱啱好唔驚太飽。美人鍋湯底清甜,除咗嫩滑嘅雞件仲有大量蔬菜、菇、豆腐等,大推。♙ 先付唐揚雞軟骨粒呈金黃色,賣相吸引,口感爽脆,很惹味。♙ 串燒試勻咁多款串燒,最推薦黑豚腩同豚肉蘋果串,前者充滿油脂香,後者以豚肉包住蘋果,非常juicy,實屬創意之作。爽脆嘅秋葵、肥美嘅廣島蠔、香口嘅大蔥雞肉串都唔錯,唯一失望位係雞皮比較乾同牛舌比較韌。♙ 刺身一共有三文魚、油甘魚、帶子及赤蝦四款,三文魚正正常常,油甘魚非常厚切,帶子鮮甜,赤蝦彈牙。

﹆ 150分鐘日式半自助餐 $498

♙ 主食

♙ 先付

唐揚雞軟骨粒呈金黃色,賣相吸引,口感爽脆,很惹味。

♙ 串燒

刺身

2023-06-28
  • 美人鍋
2023-06-28 117 浏览
如果尖沙咀是名牌街, 相信亞士厘道就是尖沙咀名牌食街吧😋! 今次就去試下呢度既高質日本餐廳-影之鳥!入到去感到格局高級🥂, 有點神秘色彩, 有特大卡座,方便傾計,也有吧枱🥢, 今次我就選左坐吧枱, 可以同師傅傾計,一睹師傅用心串燒的風彩。呢間日本餐廳很多元化, 不止有主打的日式串燒, 也有新鮮刺身和天婦羅! 讓您能品嚐到各種豐富的口感與風味! 為左品嘗不同款的菜色, 我要了一個🍱SET,$588。 呢個SET 已經包左先付, 刺身, 燒物, 壽司, 湯!未叫野食之前, 師傅已送上雞湯比我地品嚐, 雞味突出, 非常暖心!🥗先付:北海道薯仔番薯豚沙律豚肉於北海道的薯仔番薯中, 味道更加突出, 口感特別!🍣刺身:鰤魚、三文魚腩、赤蝦鰤魚和三文魚腩的刺身新鮮爽身, 入口油甘回味。而赤蝦則鮮美滑嫩帶有一絲甜味,讓人回味無窮。🍢🍡燒物:牛舌串、鹽燒雞翼、青椒仔串、蘆筍串、鹽燒金目鯛串燒調味細緻,其中牛舌串的口感爽脆美味鮮嫩,鹽燒雞翼香脆可口,青椒仔和蘆筍串帶來一絲清爽的口感,鹽燒金目鯛則有著濃郁的魚香。感到師傅的用心製作。🍣壽司:帆立貝壽司、中吞拿魚壽司、海膽壽司、雪場蟹壽司壽司部分,帆立貝壽司口

呢間日本餐廳很多元化, 不止有主打的日式串燒, 也有新鮮刺身和天婦羅! 讓您能品嚐到各種豐富的口感與風味! 為左品嘗不同款的菜色, 我要了一個[影之鳥御選一人前]🍱SET,$588。 呢個SET 已經包左先付, 刺身, 燒物, 壽司, 湯!

🥗先付:北海道薯仔番薯豚沙律
豚肉於北海道的薯仔番薯中, 味道更加突出, 口感特別!

🍣刺身:鰤魚、三文魚腩、赤蝦

🍢🍡燒物:牛舌串、鹽燒雞翼、青椒仔串、蘆筍串、鹽燒金目鯛

🍣壽司:帆立貝壽司、中吞拿魚壽司、海膽壽司、雪場蟹壽司
壽司部分,帆立貝壽司口感細膩、鮮美;中吞拿魚壽司肉質緊實,味道濃郁;海膽壽司獨特的口感讓人驚艷;雪場蟹壽司則是蟹肉的鮮甜滋味。

🥣湯:大蜆味噌湯
大蜆味噌湯中的大蜆很大隻,肉質鮮美,與味噌湯完美融合,讓人暖心滿足。

🍭甘味:水信玄餅
最後,水信玄餅作為甜點收尾,成粒水晶一樣, 加上金箔, 分外高級, 又好看又美味。
影之鳥已日本高級餐廳來說, 性價比極高, [影之鳥御選一人前]SET仲有優惠, 第二名半價, 即大約$1000/兩人, 已經可以响受美食, 環境, 傾談之樂了!
雞湯
帆立貝壽司、中吞拿魚壽司、海膽壽司、雪場蟹壽司
甘味:水信玄餅
  • 影之鳥御選一人前
2023-06-25 95 浏览
試過之前食串燒,要逐條逐條咁樣叫其實都好貴,今次朋友帶我去一間是任食串燒,仲有一個主菜,當然要試吓啦。雖然是任食,但是選擇真的不錯,又有廣島蠔,又有大蝦等坐吧枱望住師傅整嘢,零舍有風味。我哋每樣要少少,刺身非常之新鮮,尤其是大蝦,非常之多汁之餘又有鮮味。必定要叫的是帶子,非常彈牙及香甜。廣島號要趁熱食,稍為煎香,更加提升味道。強烈推薦青椒仔同埋秋葵,因為解油膩之外,10分清甜爽口。南瓜味道濃郁,亦不會因為炸粉而令到成嚿南瓜很硬。強烈推介美人鍋做主菜,因為食肉獸可以再叫串燒的時候滿足,但都需要清淡的菜式作為中和用途這個內裏夾住蘋果,外面包着豚肉的串燒大推介,吃落不會太油膩,又有蘋果香。這個牛小排飯,我們也吃不完,因為真的太多選擇了。甲羅燒味道濃郁,真的吃不停口。雞肉串燒,也值得一叫。食到咁上下,原來叫返啲枝豆,都會有助消化。

雖然是任食,但是選擇真的不錯,又有廣島蠔,又有大蝦等

坐吧枱望住師傅整嘢,零舍有風味。

廣島號要趁熱食,稍為煎香,更加提升味道。

強烈推薦青椒仔同埋秋葵,因為解油膩之外,10分清甜爽口。

南瓜味道濃郁,亦不會因為炸粉而令到成嚿南瓜很硬。

這個牛小排飯,我們也吃不完,因為真的太多選擇了。

甲羅燒味道濃郁,真的吃不停口。

雞肉串燒,也值得一叫。

食到咁上下,原來叫返啲枝豆,都會有助消化。

今日拍拖周年紀念,決定book 影の鳥 試下佢既150分鐘半自助餐,因老公食野慢吞吞,150分鐘夠晒慢慢嘆。一入到去就有甲羅燒送,感謝抵晒。鹹香既蟹膏夾住梳打餅,一流。主菜講真唔係重點,因食任點已經夠晒飽,我簡左饅魚丼,老公簡牛小扒丼。但係佢地已經俾正正既刺身併盤搶晒鏡,帶子厚切,大大隻赤蝦,真係無得彈。黎到呢到一定要食串燒,睇住師傅即燒即上,串燒要熱辣辣先好食。樣樣都好食,我夠力推薦豚肉蘋果串,好夾好特別。牛舌串厚切都必食,夠彈牙。粟米夠甜,雞皮夠脆。另外,番薯天婦羅都好甜,漿粉唔會太厚。飲品夠多選擇,蘆薈爽,綠茶都夠晒解膩。總結,呢個價錢係呢個地段食到咁嘅質素,性價比唔錯。如果見到埋老闆們AK, Jer就更正超值啦。

飲品夠多選擇,蘆薈爽,綠茶都夠晒解膩。

2023-06-15 176 浏览
幾個女仔食生日飯,其中一個係生粉,所以揀咗呢間…夜晚有Set, 但頗貴,所以散叫..主打串燒、燒物,幾十蚊一款,但其實得一串,所以要食得飽都要叫好多嘢…食物中上,只可以話味道合理,未至於超級好食…環境勝在少人,亦唔限時,可以慢慢吹水…驚喜嘅反而係廁所😅 有潄口水、牙線…即刻高級左…聽講lunch set抵啲,下次有機會會試吓
幾個女仔食生日飯,其中一個係生粉,所以揀咗呢間…
夜晚有Set, 但頗貴,所以散叫..
食物中上,只可以話味道合理,未至於超級好食…
環境勝在少人,亦唔限時,可以慢慢吹水…
驚喜嘅反而係廁所😅 有潄口水、牙線…即刻高級左…
聽講lunch set抵啲,下次有機會會試吓
2023-06-11 66 浏览
📌Kageno Tori 影之鳥鏡粉錯粉相信對由Jer, AK同Fat boy合資嘅影之鳥唔陌生🪞今次專誠嚟食150分鐘嘅日式半自助放題套餐包括一款主食,可以無限追加小食、串燒、刺身、天婦羅等料理,支持偶像又可以食好西,啱晒一眾鏡粉錯粉🫧🔖 沙律|刺身餐前先食個沙律,同朋友分別揀咗溫泉蛋沙律同豆腐沙律,配上新鮮沙律菜同胡麻醬,清新又開胃🥗刺身方面有三文魚 油甘魚 帶子及赤蝦4款三文魚同赤蝦新鮮肥美,油甘魚充滿油香🥢厚肉嘅帶子軟嫩鮮甜,頭盤相當令人滿意🥰🔖 鰻魚丼丼飯上面鋪上肥美鰻魚,賣相吸引鰻魚口感軟糯,加上醬汁,配飯一流🔖金目鯛定食魚皮煎到卜卜脆,魚油出晒嚟🤤外脆內嫩,魚肉嫩滑味道鮮甜配上檸檬汁,鮮味更突出🔖天婦羅有4款選擇,海蝦 沙錐魚 南瓜同蕃薯外皮炸得薄脆唔油膩海蝦肉質彈牙爽口日木南瓜同蕃薯口感軟綿,水準唔錯🔖串燒餐廳主打串燒🍡當然要留肚試多幾款🥢黑豚腩肥瘦相間充滿油脂香,必點🫧🥢豚肉蘋果串係以豚肉卷住蘋果,食到蘋果嘅清甜,呢個配搭有創意又好好味🥢雞皮同雞軟骨都係必食,外皮燒得香脆,加上椒鹽調味好正🤤🥢大蔥雞肉串大蔥配雞肉令香味大大提昇🥢廣島蠔蠔味香濃,鮮甜肥美,火喉剛剛好,夠
📌Kageno Tori 影之鳥

🔖 沙律|刺身

刺身方面有三文魚 油甘魚 帶子及赤蝦4款
三文魚同赤蝦新鮮肥美,油甘魚充滿油香🥢
厚肉嘅帶子軟嫩鮮甜,頭盤相當令人滿意🥰

🔖 鰻魚丼
丼飯上面鋪上肥美鰻魚,賣相吸引
鰻魚口感軟糯,加上醬汁,配飯一流

🔖金目鯛定食
魚皮煎到卜卜脆,魚油出晒嚟🤤
外脆內嫩,魚肉嫩滑味道鮮甜
配上檸檬汁,鮮味更突出

🔖天婦羅
有4款選擇,海蝦 沙錐魚 南瓜同蕃薯
外皮炸得薄脆唔油膩
海蝦肉質彈牙爽口
日木南瓜同蕃薯口感軟綿,水準唔錯

🔖串燒
餐廳主打串燒🍡當然要留肚試多幾款

🥢黑豚腩肥瘦相間充滿油脂香,必點🫧

🥢雞皮同雞軟骨都係必食,外皮燒得香脆,加上椒鹽調味好正🤤
🥢大蔥雞肉串
大蔥配雞肉令香味大大提昇
🥢廣島蠔蠔味香濃,鮮甜肥美,火喉剛剛好,夠哂juicy
🥢秋葵|青椒
想解一解膩當然要點蔬菜,秋葵同青椒燒得金金黃黃,唔會太乾夠juicy

放題奉送每人一份甲羅燒,有驚喜🥳
2023-06-11 1042 浏览
餐廳由AK、Jer同肥仔合資,門口放咗好多應援物。餐廳光線昏暗,座位寬敞舒適,以黑灰為主,充滿格調。入座後店員會先送上每人一杯白雞湯,味道濃郁,入口順滑,好好飲🥰。一人串燒set ( $588)*薯仔番薯豚沙律 🥗口感幼滑,值得一提嘅係薯仔沙律上面加咗魚子,鮮味十足,層次豐富,非常特別。*刺身拼盤 🐟有鰤魚、三文魚腩,同埋赤蝦。鰤魚口感紮實,鮮味突出,三文魚同赤蝦亦非常鮮甜。*壽司拼盤 🍣包括有黑松露海膽壽司、帆立貝壽司、雪場蟹壽司同埋吞拿魚壽司。帆立貝壽司大大粒,非常鮮甜,入口甘香; 黑松露海膽壽司都好足料,不過黑松露味稍為遮蓋左海膽嘅鮮味,不過整體而言都唔錯。*串燒 🍢串燒係餐廳嘅黃牌!一人套餐包括有牛舌串、鹽燒雞翼、雞頸串、青椒串同埋甘筍串。所有食物全部都係即叫即燒,上到枱全部都熱辣辣同好香口。我最鍾意牛舌煙韌爽口唔羶;雞肉香口嫩滑,非常好食。 所以我叫多咗個芥末和牛串、雞軟骨串同埋燒蠔。 同樣都係非常出色。*鹽燒金目鯛 🐠肉質鮮美,喺魚身灑上海鹽再炙燒,令到魚嘅外皮香脆,但內質軟嫩細滑👍🏻。*大蜆味噌湯 🍲蜆同味噌嘅搭配恰到好處,濃度足夠,但唔會太鹹。*甜品 🍡最後送上水信玄
餐廳由AK、Jer同肥仔合資,門口放咗好多應援物。

一人串燒set ( $588)

*薯仔番薯豚沙律 🥗

刺身拼盤 🐟

壽司拼盤 🍣

*串燒 🍢

*鹽燒金目鯛 🐠

*大蜆味噌湯 🍲
蜆同味噌嘅搭配恰到好處,濃度足夠,但唔會太鹹。

甜品 🍡
最後送上水信玄餅作為甜品。食嘅時候點啲黑糖蜜再搭配黃豆粉~有三重嘅口感享受,而且入口即溶,唔太甜,亦唔會膩,食完非常滿足🤰🏻。

2023-06-06