2024-07-09 255 浏览
原来长沙湾都有正宗嘅泰国菜餐厅㗎!今次放工就约咗朋友嚟呢间 Soi Eat Thai Cuisine 食晚饭!😊☺️ 1. 泰式木瓜沙律🥗,老板好细心,主动问我哋食唔食得辣,我和朋友都唔系好食得辣!佢就叫厨师整咗个少辣嘅沙律比我哋!酸酸地辣辣地,非常开胃呀!👍😋2. 烤芭提雅走地鸡半只🐔,外皮烧得好香脆、又入味!配埋泰式酱汁,令人回味无穷啊!🤤🙌3. 青咖喱鸡煲,非常大碗,不太辣,有椰香味,鸡肉好嫩滑,仲有茄子、豆角等等配菜!😎😍4. 蒜蓉包,好香嘅蒜蓉同牛油味,十分脆口!捞埋青咖喱一齐食就perfect !😋🙌Soi Eat Thai Cuisine: 长沙湾青山道454号地舖

• 青咖哩鸡煲