2023-07-11
间唔中想食下啲特色菜,咁啱因为做嘢嘅缘故嚟到附近,就嚟咗呢一间由店面开始已经充满着东南亚特色嘅印尼餐厅!🇮🇩炸鱼三色饭 $158见到图片已经忍唔住要叫!三色饭包括黄姜饭、斑兰饭同埋椰汁饭,个人超好钟意椰汁饭!甜甜地嘅奶味并唔会太腻,意外地同鱼几夹😌鱼就炸得啱啱好,外脆内软,每一块鱼肉调味适中偏咸,食落非常有特色,啱啱炸好嘅时候仲可以食埋啲细骨添🤣虎虾花胶汤粉皮 $98本身谂住即管一试,睇吓$98嘅花胶汤面系咩一回事,点知食落有意外惊喜!🤤汤底超浓郁,呈奶白色,饮落鲜味十足,相信汤底一定熬咗好耐!💕粉皮同虎虾就相对失色,可能我哋挂住影相浸得耐,粉皮开始发胀,另外感觉虎虾唔算太新鲜,食落有啲干🥲柑桔青瓜冰 $28见到写住必试就即管一试!成杯饮料由外表开始已经非常Fresh非常清爽,青瓜嘅味道非常出,所以好睇个人喜好🤔新鲜椰青 $38极度口渴嘅时候椰青水就不二之选,清新爽口,仲可以刮椰子肉食添😌班兰千层糕 $25最后梗系唔少得最经典嘅印尼甜点千层糕!细细个工人姐姐成日整俾我食,依家食落回忆即刻翻返嚟!唔算太甜,满口充满着椰汁味,系回忆啊!🥹
炸鱼三色饭 $158
虎虾花胶汤粉皮 $98