2024-03-28 35 浏览
朋友见我无得去日本,带我去一间充满日式风味嘅餐厅!餐厅以樱花作为设计主题,又张贴不同的日式电影海报及摆设,真系差啲以为自己去咗日本!好有Feel,好适合同朋友放工嚟到松一松,倾下计。🔸 蟹籽沙律沙律酱满满,面头有蟹籽粒,配上青瓜丝,好清新可口,好适合作为开胃菜!🔸汁烧大鱿鱼一向食串烧都必点鱿鱼,呢款鱿鱼成条上,2人食岩岩好,而鱿鱼好新鲜,肉质爽口,醮有烧汁一齐食,份外惹味!🔸唐扬鸡软骨鸡软骨好爽脆,烧得焦香,配上唐扬酱汁,甜甜地,食落好开胃又脆口,好食到一个人都可以KO一份!🔸香蒜和牛粒石锅饭石锅饭一上枱热腾腾,香味四散,面头仲有流心蛋黄!和牛肉质软腍,唔会好硬,而且牛味浓郁,将流心蛋与石锅饭搅拌一起进食,阵阵蛋香,蛋黄酱渗入每粒米饭中,超滋味!🔸辛辣羊肉串(2串)呢个羊肉串可以话系羊膻味十足,绝对系食羊fans既必选。值得一提系,佢嘅辛辣味道唔会太重,微微嘅辛辣配合羊肉嘅油香,令成个口感更上一层楼!🔸冰烧菠萝(2串)超惊喜嘅菜式!冰镇嘅菠萝,轻轻一烧,食落口超冰镇,又爽口,但又有烧菠萝时的香气,口感超特别!超级好食,好解油腻!绝对系今餐嘅MVP菜式!🔸菊花茶(冻)唔系一般纸包饮品嘅菊

🔸 蟹籽沙律

🔸汁烧大鱿鱼

🔸唐扬鸡软骨

🔸香蒜和牛粒石锅饭

🔸辛辣羊肉串(2串)

🔸冰烧菠萝(2串)

🔸菊花茶(冻)
唔系一般纸包饮品嘅菊花茶,而系好清凉爽口嘅菊花茶,饮完有透心凉嘅感觉,好适合食完串烧解热气!
2024-03-28