寻晚去金兜记食大闸蟹放题,1人食咗12只蟹只只都有蟹膏,肉质结实系靓蟹,密密食条脷同上颚有点𠝹损,两个钟食咗12只我觉得巳超出预期,我以为最多只食到6只。佢加蟹算快,可能我地刚好坐在出菜位,阿姐有时唔知系边张枱叫的蟹,见我哋张枱吉左就会俾我哋🤣当枱面清空时就食下蟹脚,手口都冇停每次每人派两只蟹,全部都系公蟹花胶汤好味,咸蛋虾球好味,但乳鸽是冻的就麻麻地。而因只有蟹是任食其他食物只会来一次,份量少,乳鸽只有1人半只,糯米饭也不够一人一碗,会食唔饱,话就话两个钟任食,但食90分钟就话last order无得再加蟹,而其他菜都系得1份食得出有咸蛋黄味,虾弹牙一人半只BB乳鸽(劲细🤣)但冻嘅,如果热嘅再加话盐就正啦!最后上糯米饭,两个人得一小碟,一人都无一碗仔,又无得添食,真系食两粒钟都唔饱啰😂 半夜起身已肚饿因为我食完头几只系就有啲晕,我叫咗一壶姜茶$30 (原本每人包一碗姜茶),一壶都有5、6碗份量,几好饮。另,茶界$14一位,加埋1,埋单$448一位全场爆满,晚市至少做两轮客,要预订,Walk in都冇得食。总括来讲,服务好,阿姐见客人枱面吉的时候会主动加蟹同上菜,食得畅快,值得一赞。食
寻晚去金兜记食大闸蟹放题,1人食咗12只蟹

每次每人派两只蟹,全部都系公蟹
每次每人上两只蟹,不过偏细

食得出有咸蛋黄味,虾弹牙

一人半只BB乳鸽(劲细🤣)但冻嘅,如果热嘅再加话盐就正啦!

总括来讲,服务好,阿姐见客人枱面吉的时候会主动加蟹同上菜,食得畅快,值得一赞。食物好味,蟹靓但偏细。四百几蚊我觉得值嘅,一试无防,不过食完要谂定地方续摊。

2020-10-17
每次每人上两只蟹,不过偏细