☕️隐藏小街角落嘅Cafe☕️-喺半山行完山 发现一间corner cafe喺摩罗庙街尽头 传出阵阵咖啡香 一于跟住味觉走👃坐低食个饱兼叹杯啡-☕️Piccolo比起flat white 我更钟意呢个渐浓版 奶泡绵密 保留牛奶甜度 又有咖啡醇-🍔Prawn burger面包圆碌碌回弹力强 手打虾肉pattie弹牙有汁又够味 配他他酱更惹味 口感手感同样得 现炸薯条🍟外脆内软 唔钟意薯仔🥔可以改食蕃薯条🍠或者沙律🥗-🥪Sourdough toast with grilled chicken soft boiled egg and avocado 鸡肉好多不过干同柴口 唔系期望中嘅一大件grilled chicken fillet(有烤坑纹𠮶只) 酸种面包应该再厚身啲增强chewy口感-🥤Iced cappuccino -📍 Double Black半山摩罗庙街26号建兴楼地下A舖
☕️隐藏小街角落嘅Cafe☕️
☕️Piccolo