2022-06-17 21 浏览
食完个Brunch时间尚早,就行下街消化下,行行下闻到好香,原来呢度都有间专卖青森苹果批。好耐之前经过湾仔分店,呢度比湾仔分店大一倍有多,和风cafe设计,坐位阔落,堂食都坐得舒服。呢度有最出名既青森苹果批,蛋糕甜品之外,仲新出左咸批,有芝士火腿酥,菠菜酥(素菜),行到攰可以坐低食个下午茶饮杯咖啡或者日本直送既果汁碳酸饮料。睇住佢个青森苹果批刚刚新鲜热辣出炉,我就叫左一个,再加多个日本Tiramisu蛋糕,青森苹果批-黎自日本既人手制作青森苹果批,即场烤焗,望落一层层,好似酥皮咁松脆既批面,青森苹果切到细细粒,清甜爽口,再加吉士奶油。我雪冻左黎食,都一样好味。日本Tiramisu蛋糕-望落只系一件普通既三层三角件装蛋糕,不过队友话想食Tiramisu,所以就买左件返屋企食,估唔到又好味几惊喜,蛋糕同忌廉好香好滑,香味久久不散。

2022-06-15
下午茶