2021-07-15 164 浏览
今篇食评开头就急不可待讲左呢间餐厅个景先😆因为而加夏天太阳晏左落山,黎到7点就岩岩晚霞,虽然唔系坐窗边,但甘岩店员上左呢杯幻彩荔枝养生花茶,发现同个天空真系好相衬!俾好多朋友睇都话好靓😍 系得意之作酸辣鱼皮系好开胃嘅前菜,其实系辣多于酸,而鱼皮系好爽口,不过就算叫左少辣,都系对于我呢类唔太食得辣的人而言系太辣🥵,多得杯靓花茶救命,不过希望餐厅可以将支饮管转做粗饮管,事关荔枝果肉好足料但系啜唔上😆凉拌生菜嘅麻酱系偏重花生味,个人觉得唔错的说,菜都算新鲜,仲可以解辣酸菜炉鱼系最期待嘅一道菜!因为太耐无北上食酸菜鱼,而呢个汤更系餐厅用真材实料熬出来,饮得出有别于一般味精偏重嘅汤底,同埋鲜鱼汤都易d做少辣,岩返我地口味,不得不提宽粉口感系烟韧好好咬,食唔停口香锅肥肠原来即猪大肠,系我至爱😍 唔系成日食川菜,所以真系长知识!仲有莲藕片衬托,其实睇佢好多辣椒甘,但唔算太辣,大肠仲好干净,平时最怕餐厅清唔干净啲内脏之后就系重头戏-麻辣小龙虾🦞,成日听人地话好好食所以一定要试!话明小龙虾所以冇期待太多虾肉,点知都OK,食落都鲜,相信系养殖场养,都应可放心食另外食得太多辣野所以叫返碟炒鲜莴苣食,鲜甜又健

另外食得太多辣野所以叫返碟炒鲜莴苣食,鲜甜又健康,可帮助消化

最后系川菜必食嘅红糖糍粑,炸得外脆内烟韧,点上红糖真完美配搭
2021-07-12
用餐时段