独食难肥... 好嘢系要捉埋一班朋友一齐开心SHARE 先过瘾!西营盘 Melody 推出 HK$988 2.5小时 free-flow Brunch,真系超!级!正!🤤🤤🤤APPETISERS 会送上台,唔需要自己夹,份量多到吓一吓⚡ 当中我最最最钟意系 terrine campagnarde,冷肉酱口感顺滑😘 食到淡淡肉粒,嗒落又肝嘅香味,terrine 上面好似蛋黄咁嘅桃酱正好消消油腻感,配baguette食真系一流😋其他前菜都好有心思,🌭 肠仔系House made 超有心机;🐟 tuna tartare 配lemongrass dressing同fennel口感清新;🍆 烧茄子非常惹味,配烘面包食好夹;🥗 沙律除左血橙,有我最爱嘅gorgonzola blue cheese + 核桃,嘻嘻正!MAINS 点左四项,全部食到我哗哗声!►quarter suckling pig, seriously and barbecued grapes 乳猪块皮脆卜卜,脆得来唔硬,入口有浓浓油脂香🐷 配buttery mash好满足,伴碟抽提子有烤过,异常地甜🍇 一啖提子一啖肥肉一齐食,有

Terrine  Campagnarde

MAINS 点左四项,全部食到我哗哗声!

乳猪块皮脆卜卜,脆得来唔硬,入口有浓浓油脂香🐷 配buttery mash好满足,伴碟抽提子有烤过,异常地甜🍇 一啖提子一啖肥肉一齐食,有酒池肉林嘅感觉!!!

►wagyu beef cheek kaldereta
和牛面颊炆得好淋🐮 所有精华都锁住系肉之间!伴碟有几旧cheese dumplings,好似puff咁几有趣 🤠

►roast yellow chicken, röstii potato, 2 fried duck eggs and slaw
完只鸡系你面前切,香喷喷,非常JUICY🍗 最正配菜𠮶2块薯饼,上面仲有煎太阳鸭蛋🍳 OMG!我觉得自己好幸福 🫶🏻💕

►truffle mushroom lasagne and cauliflower cream
呢个正,将truffle + mushroom两大我最爱夹左系千层面中🍄🍄 每一啖都香喷喷!以为会配薯蓉,原来系cauliflower cream,唔错!

DESSERT 我以为自己会钟意sticky toffee pudding🍮,但系passion fruit pavlova❤️‍🔥 真系无得顶,酸酸甜甜,正好消一消呢餐饭嘅油腻感 🤰🏻

食Brunch嚟讲,食2-3个钟差不多,有少少酒落肚会HIGH 好多,强烈建议 FREE-FLOW🥂 如果想叫 Coctails,我试左四款都唔错,可以参考吓:

► Salted Caramel Espresso Martini
► Yellow Pepper Margarita
► Gummy Bear