今晚唔知点解,嘴巴犯贱,嘴馋到不得了!我就拣咗家响观塘嘅潮州菜馆,满足下我呢个广东仔嘅胃口。店内嘅装修简单得来细致,令人一入到就觉得舒服!🍽️头盘就点咗卤水红肠,嚟嘅好快哦!呢啲红肠卤得入味,同埋孭住一种微妙嘅香气;豆腐滑到好像婴儿皮肤咁,够哂水准!水瓜烙呢,就系今晚嘅明星,外皮煎得金黄松脆,但里面嘅丝瓜和馅料又保持住咗新鲜嘅口感,系咸咸地中带点清新,好有层次感!饮完两碟菜,仲有间中上嚟嘅茶水,一刻都唔会觉得口渴。食物与饮品之间嘅配搭,真系谂得好到位!服务方面,伙记都好有礼貌,见到我哋想拍相,仲特登等咗一阵之后先端上嚟菜品,心思细腻啊!总体嚟讲,今次嘅食体验确实正!食物味美价公,对于一个爱食又追求平民化饮食嘅我嚟讲,实在系满分之选。记住喇,如果想饱尝地道潮州美味,别错过呢家旧!👍🌶️🎉