2024-01-31 3151 浏览
讲真,有时食到咁多高级菜,真心庆幸自己仲可以享受到啲平民美食嘅直接和简单。呢次去咗Skye餐厅,食嘢饮东西,完全系一个舒服嘅体验。头盘嗌咗Parma ham,摆法靓啲嘅,蜜瓜切得薄薄地,食落真系爽口透心凉。再嚟就系个主角,鸭肝多士嘅出场,啲鸭肝滑溜溜,口感丰富到弹牙弹牙,加咗西兰花酱汁仲带点清新,好食得嚟继续喊继续喊!舌尖上嗌嘅主菜,选左牛柳。啲牛柳嫩滑得黎无筋,配菜都好match,虽然少咗我钟意嘅薯蓉,不过整体来讲都系一个万中无一嘅选择。至于甜品,raspberry泡芙同raspberry sobert都算系一个不错嘅收尾。唔系特别惊艳,但系清新唔腻口。整体嚟讲,呢个晚餐体验对我嚟讲,真系好正👌🍽️🥂!记得,揾食唔一定要高高在上,倒不如食物真材实料,真心换真心咁简单。