翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
坐低睇餐牌好多嘢都好想食,不过侍应好好,会讲下最近有咩推介,简单讲下菜式大概用咩食材同煮法,有礼貌。咁嚟到当然唔少得要食黄金流沙蟹啦,卖相睇到就已经令人好想食,只蟹又大大只,个蟹好多肉,肉质系新鲜嘅,啲黄金流沙好香蛋黄味,都引唔住食咗啲,哈哈。食完个蟹就食啲有汁嘅嘢,个酸菜龙趸鱼啲鱼肉好入味,酸度啱啱好,鱼肉嘅质感鲜嫩,用龙趸鱼除咗肉质好鲜味够仲要冇咩骨。估唔到呢道竟然有蜂蜜酱烧黑毛猪排,即刻试吓先,果然不失望,黑毛猪嘅肉质唔会硬,食落去嘅感觉唔会令人觉得腻,个蜂蜜酱同黑毛猪排好夹,最后因为食果日有啲凉凉地,我哋叫咗份猪脚姜,但又真系几好食,啲猪蹄同姜都好入味,啲姜又唔会老得济,猪蹄位多,所以好多骨胶原位,好补,再冻啲食仲正😂
黄金流沙蟹

酸菜龙趸鱼