2025-02-23
位于Rosewood既西班牙餐厅,食物同服务质素高,环境气氛轻松,好岩成班朋友倾计chill下🥂Seafood Paella $358 Bone Mallow Paella $378两个都系medium size,西班牙炒饭少少湿润,饭粒口感坚硬扎实,完美吸收咗海鲜嘅鲜美汤汁,另外混合蛋黄酱提升口感层次,个人比较钟意海鲜多过牛骨髓,因为牛骨髓本身嘅油香唔突出。Oyster $78 per piece第一下觉得size有啲细🤣不过食落唔错,口感偏爽口。Steak Frites $388薯条炸得香口,外层脆卜卜唔会太干身。牛扒肉味香浓,外层煎得好好可以锁紧肉汁好Juicy。Black Spaghetti $198每啖都有浓浓嘅墨鱼味,意粉挂汁力好高,好多墨鱼粒,另加咗少许蒜蓉面包碎,大大提升口感层次。Linguine $190蚬肉大粒同好鲜甜!!!意粉同样挂汁力好高,生熟度啱啱好,质感有咬口,忌廉汁同白酒亦系Creamy嘅配搭。Gambas Al Ajillo $198必叫蒜香辣油虾,虾肉弹牙,要大大力沾满个汁,非常香口Scallop Crudo $198带子嫩滑鲜甜,酱汁酸甜开胃,配搭牛
Seafood Paella $358
Bone Mallow Paella $378
Oyster $78 per piece
第一下觉得size有啲细🤣不过食落唔错,口感偏爽口。
Steak Frites $388
Black Spaghetti $198
Linguine $190
Gambas Al Ajillo $198
必叫蒜香辣油虾,虾肉弹牙,要大大力沾满个汁,非常香口
Scallop Crudo $198
带子嫩滑鲜甜,酱汁酸甜开胃,配搭牛油果好match。
Tuna Crudo $238
酱汁清新开胃,新鲜吞拿鱼配搭洋葱丝,鱼油甘香。
Steak Tartare $220
较清新嘅调味,包括芥末蛋黄酱,配搭新鲜香草同橄榄油,突出本身嘅牛味,口感鲜嫩多汁。
Apple Crumble $115
因为金黄酥脆嘅外层,每蛋都有苹果粒,酸酸甜甜同事带有焦香同肉桂味。
Churros $138
必叫甜品,炸得酥脆香口,个人喜好唔太钟意朱古力酱,本身已经有肉桂味。
📍Bayfare Social #尖沙咀西班牙菜
尖沙咀梳士巴利道18号香港瑰丽酒店5楼