是日中午与两位友人去食午饭。我哋OpenRice 订12:00。其中友人A 先到,未安排入座就已经话要1点交枱。因为另一友人B未到,某女侍应(非日本人)就催促我同友人A 要先落单,声称某啲食物,例如鱼鲛需时处理。 落单时,该侍应介绍话如果like 社交平台 ,平𠮶个餐就有半价,并「命令」我哋其中一个即时follow 社交平台 。然后,都未够一点,该侍应已经话last order问我哋有冇嘢加。我出去厕所期间见餐厅都唔系full house 门口亦冇客。用膳后,我哋继续吹水饮啤酒,到差不多1点半,友人B 杯啤酒都未饮完,侍应就来叫我哋走,转头仲拎埋张单来叫我哋埋单。走嘅时候,间餐厅都仍然未full house 同冇人等位。点解要咁赶客?佢啲食物系ok 唔错环境亦舒适,但实在令人好唔enjoy。咁样好难再帮衬啰!