翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2021-07-28 25 浏览
疫情下好多餐厅十点关门,ot完都九点,想揾间坐得舒服嘅餐厅食宵夜,朋友介绍而间食蟹,可以慢慢叹到十一点半,去到都坐满哂,最好系一枱可以坐六个人。避风塘炒辣蟹用上大量炸蒜甘口焦香,香辣又惹味,让人吃完蟹之后啜指回味,蟹拑手掌咁大,肉质结实鲜甜,朋友都非常喜欢这味道,蟹肉咸中带香辣。黄金流沙虾球餐厅主打招牌菜之一,未见过用咁大只虾,火喉控制得宜,虾肉保持鲜嫩,鲜甜爽口,炸得好香脆,沾满咸香的蛋黄粒,几有惊喜。山渣汁脆鳝炸得香脆可口,都不失鳝味,酱汁浓稠沾满鱼肉,山渣汁酸甜好开胃,同时减去油腻的感觉,食到停唔到口。荔枝酱烧骨腩排轻轻煎炸过,肉质松厚,淡淡荔枝味,有天然果香,薄薄一层酱汁,令骨色泽光润,咬落有肉汁,卖相好吸引。

避风塘炒辣蟹

黄金流沙虾球