2020-10-27
今日同朋友一行二人,心思思想食蟹,就来左依间。楼面清洁简单,差唔多满座,见到个个都有嗌桥底辣蟹。另外我地发现,竟然有个半价餐牌,超正,有成60-70款食物,连避风塘辣蟹都有半价!我哋叫咗四样嘅菜式。花胶鸡肉炒芽菜,避风塘辣蟹,老板推介黄金炸蟹球配沙律,酸菜石斑。1. 花胶鸡肉炒芽菜,够镬气,清清地都ok2. 避风塘辣蟹,蟹系中size, 好新鲜,外面脆,入面多汁啲炸蒜粒都揸得好好味,唯独如果可以咸少少会更好,半价后三百几蚊我觉得好抵。下次想试吓胡椒蟹😍3. 酸菜鱼-啲石斑好新鲜,冇骨,酸菜鱼嘅味道好浓,够酸同辣,开胃好味!如果可以加多啲四川风味就更好啦。4. 流沙黄金炸蟹球-听个名好似好普通咁,但系一上到黎嘅时候,我哋都好惊讶佢个虾球好大粒,超大粒,外边系炸蛋黄酱,入边系好弹牙有新鲜嘅大大虾球!钟意佢配埋沙律,食到油腻嘅时候食一啖沙律中和下味道,推介!仲有阿姨推介$48烧乳鸽,但系真系太饱啦食唔晒。
1. 花胶鸡肉炒芽菜,够镬气,清清地都ok
仲有阿姨推介$48烧乳鸽,但系真系太饱啦食唔晒。