2024-01-10 35 浏览
一早听闻湾仔有间好出名嘅牛腩同鱼蛋粉专门店,放工就同同事去咗试吓,入到去环境干净,空间阔落,坐得几舒服净。✨✨首先,我哋点左清汤沙腩,一上枱嘅香气令人胃口大开,沙腩炖得刚好,差d入口即化,肉质非常嫩滑,油脂恰到好处,配上精心熬煮嘅清汤,带有淡淡的牛骨香气,可以我食过最好食嘅牛腩,令人回味无穷。🍜🍖🥢接著,我地亦都点咗招牌鱼蛋鱼片米粉。鱼蛋弹牙,鱼片鲜嫩,米粉Q弹有嚼劲,汤底鲜美浓郁,充分吸收了鱼蛋和鱼片的鲜味,非常不错。🍲🍜我哋仲点左小食,鲜油奶多香脆可口,外皮酥脆,内里香软,鲜奶味道香浓。另外,跟餐叫做杯冻奶茶,浓郁的红茶香气和香滑的奶香交织在一起。🥹🥹最后,因为鱼片鱼蛋实在太好食,我地仲叫多左一份原条切鱼片,新鲜的鱼片切得均匀薄嫩,好正。🐟🔪