2014-05-05 5307 浏览
同朋友成年冇见,讲话要约但又系hea左去咁XDDDD今次终于出到黎,因为想食韩国炸鸡,最后拣左呢间Jang环境好宽敞阔落,装潢睇落好高尚:^0中间既感觉似系Bar/Lounge多过系食韩食既餐厅:^)前菜卖相几精致吸引泡菜味道不是浓烈type,开胃又不刺激豆腐都系清淡版本,微微豆香感觉清新其他几款都几好入口,又唔会过油重点系佢既前菜可以免费续盘:^),同韩国普遍既practice一样海鲜香葱煎饼 $128份量同外面既差不多,切到不平均,不如俾我自己切算-___>煎饼非厚身,不过都算足料,有不少鱿、虾同蚬,分布都均匀葱味不重,香气淡薄,反而煎过既焦味较浓香外皮唔会太油腻,还是可以接受既地步,更可谓香得黎带微脆度:^)综观都合格,只系大小不太让我满足XDDD香脆甜辣炸鸡 $168一上桌见到好似好少件数,但食落先谂起系起左骨既,呢个份量其实都ok架啦热度够,酱汁甜辣而不过呛,唔会话食到要饮哂水解辣享受唔到咁:^)炸鸡有点点脆口,大咬一口冇渗油鸡肉有肉香冇雪味,又唔会过老老实讲,食食下有种食紧咕噜肉既感觉XDDDD其实整体黎讲,环境食物服务都系可以接受既但问我会唔会再黎就真系要考虑下,
同朋友成年冇见,讲话要约但又系hea左去咁XDDDD
今次终于出到黎,因为想食韩国炸鸡,最后拣左呢间Jang
环境好宽敞阔落,装潢睇落好高尚:^0
中间既感觉似系Bar/Lounge多过系食韩食既餐厅:^)
前菜
卖相几精致吸引
泡菜味道不是浓烈type,开胃又不刺激
豆腐都系清淡版本,微微豆香感觉清新
其他几款都几好入口,又唔会过油
海鲜香葱煎饼 $128
份量同外面既差不多,切到不平均,不如俾我自己切算-___>
煎饼非厚身,不过都算足料,有不少鱿、虾同蚬,分布都均匀
葱味不重,香气淡薄,反而煎过既焦味较浓香
综观都合格,只系大小不太让我满足XDDD
香脆甜辣炸鸡 $168
炸鸡有点点脆口,大咬一口冇渗油
鸡肉有肉香冇雪味,又唔会过老
老实讲,食食下有种食紧咕噜肉既感觉XDDDD
其实整体黎讲,环境食物服务都系可以接受既
但问我会唔会再黎就真系要考虑下,毕竟有咁多direct competitors……