2024-12-10 172 浏览
♡炑·Dinner Menu $1580/位❥先付:‎𐮛京都汤叶、三文鱼子酱油渍、北海道马粪海胆 - 汤叶其实就即系类似我哋平时食嘅腐皮,厨师以繁复工序新鲜制作,入口好滑。加埋三文鱼子同埋海胆非常鲜甜。‎❥茶碗蒸:‎𐮛以新鲜紫菜、香菇、鲜百合制成嘅茶碗蒸,融合咗紫菜味风味特别。❥刺身:‎𐮛薄切蜜柑鲷 - 爱媛县产,渔夫用蜜柑喂鱼,食落去有蜜柑香味,第一片乜都唔好掂原汁原味咁食,真系有蜜柑嘅甜味好特别。不过鱼味偏淡身,我都系觉得点豉油好食啲。‎𐮛针鱼 - 淡路岛产,配姜葱蓉豉油食,质地结实及爽口。❥烧物:‎𐮛北海道帆立贝 - 配甜豆、柠檬汁、三文鱼子 、紫洋葱,火炙后帆立贝半生熟口感好好。❥扬物:‎𐮛北海道松叶蟹春卷 - 以春卷皮包裹满满嘅松叶蟹肉,加咗洋葱碎同蟹膏,好少有呢种食法,非常好食。❥寿司四贯:‎𐮛深海池鱼‎𐮛赤贝 中间夹住柚子‎𐮛𫚕鱼 柚子胡椒‎𐮛中拖罗 -入口即溶媲美大拖罗。❥釜饭:‎𐮛炸鲜马友,加咗拖罗筋鱼油,中间捞咗渍萝卜碎,师傅建议整碎佢沟埋食,咬落去有啲萝卜碎,口感好得意。鱼油令个饭非常香。❥赤味噌汤❥甜品:‎𐮛九州蜜柑果冻 - 清新香甜,果冻直接用蜜柑皮盛载,唧埋
♡炑·Dinner Menu $1580/位

❥先付:

‎❥茶碗蒸:

刺身

‎𐮛针鱼 - 淡路岛产,配姜葱蓉豉油食,质地结实及爽口。

❥烧物:

❥扬物:

寿司四贯:
‎𐮛深海池鱼

‎𐮛赤贝 中间夹住柚子

‎𐮛𫚕鱼 柚子胡椒

‎𐮛中拖罗 -入口即溶媲美大拖罗。

❥釜饭:

❥赤味噌汤

甜品
‎𐮛九州蜜柑果冻 - 清新香甜,果冻直接用蜜柑皮盛载,唧埋个盖嘅果汁落去食啖啖蜜柑果汁。

食Omakase紧系要开始酒🍶 呢度嘅Sake选择都几多,仲有靓酒杯自选。另外平时食Omakase好少有多样化嘅追加菜式选择,呢度有少量厨师推介创意菜式可以追加💕
$2000 (晚餐)