2024-04-09 1021 浏览
登龙街呢个美食集中地,廿几年都一直无变过,仲变得愈来愈多美食进驻😋今日朋友介绍之下,去左间又地道,又好食嘅日式烧烤店🔥“炭火地鸡”🔥佢系主打用日本备长炭烤串烧,入到间铺唔会好烟。当然仲有好多不同主食,小食任君选择。由于款式太多,我叫左好多唔同款式串烧。串烧黎讲,火喉,食材绝对系重中之中,呢间店就真做得好出式😎肉食方面:👍🏻烧鸡柳,佢地主打用嘉美鸡,嘉美鸡皮下脂肪少,肉嫩富弹性,烧出黎嫩口,鸡肉味丰富。👍🏻牛三角腩,肥美香口,入口有小小油脂,好食!👍🏻牛小排,烧得唔会过熟,有肉汁,牛味香浓!😍鳝呀!本身我就钟意食鳝,一放入口就知新鲜,烧完仲好弹牙!正!😍最令我眼前一亮,反而系两个比较素的烧物, 明太子烧淮山,同芝士年糕麻薯卷。💥明太子佢大大粒得黎,上面个堆明太子,一啲都唔孤寒,小辣,基本上调味都唔洗,就可以食到淮山嘅口感,明太子嘅口味,爽口美味!💥芝士年糕,呢个趁热食真系好正好正,溶溶地个状态,芝士味好浓,好香!口感好绵❤️恋爱感觉呀😂💥麻薯卷,香口,烟韧,个烧汁香甜鸡软骨鸡柳(芥末)鸡翼鸡腿盐烧牛小排A4盐烧和牛三角腩秋葵卷紫苏卷麻薯卷无花果卷炭烧白鳝黑松露带子烧明太子烧淮山田乐烧茄子炸
肉食方面:

👍🏻牛三角腩,肥美香口,入口有小小油脂,好食!
👍🏻牛小排,烧得唔会过熟,有肉汁,牛味香浓!

麻薯卷。

💥麻薯卷,香口,烟韧,个烧汁香甜

鸡软骨
田乐烧茄子
炸日本山芋
芝土年榚
😆😆越叫越多食得好开心😆😆
其他野烧物都好出色,不能尽录,总知可以encore!
最后亦都系最重要系啤酒买一送一呀😂食串烧点可以无啤酒送呀!爽呀喂!呢一间真系良朋聚会,晚饭吹水宵夜嘅好地方。
  • 明太子烧淮山
  • 烧鳝