最近Encore左西营盘站的La Paloma食西班牙菜🇪🇸佢哋有set menu,由 大厨Chef Alex Fargas主理,唔想谂食咩叫呢个就可以食到5款Tapas、西班牙炒饭、甜品🍧首先食5道卖相都好精致的Tapas即系西班牙小食,我本身系劲钟意食呢啲Tapas,款式又多,大部分都啱口味。当中有伊比利亚橡木果喂饲黑毛猪火腿配蕃茄包🍅块Ham好甘香!牛肉他他配上好多脆脆,口感好正,好似食零食咁😛八爪鱼配薯仔🥔都唔错,八爪鱼弹牙又唔会好韧,加左啲红椒粉好惹味!西班牙风味烤三文治都有惊喜,三文治面头烘得香脆有牛油香🥪中间有少少软心芝士的感觉,食落仲有黑松露味。最后亦都系最钟意牛颊肉🐮唔洗用力咬,好较淋,加埋幼滑嘅薯蓉一齐食,真系要加分💯到左最期待既西班牙海鲜饭🥘Size都几大,二人份好够食!热辣辣出晒烟😙饭的质感软硬适中,味道有少少姜黄味,好似同我上次黑单点拣个个有少少唔同🤔海鲜有鱿鱼,蚬肉,青口,虾,都好新鲜😋最后甜品有传统西班牙炸脆条Churros,炸得香脆,包满肉桂糖粉,点巧克力酱、云呢拿雪糕,甜而不腻,一齐食好满足🥰🔸SEXY CHEF MENU $458/pp📍#LaPal

牛肉他他配上好多脆脆,口感好正,好似食零食咁😛

🔸SEXY CHEF MENU $458/pp

📍#LaPaloma (#西环美食)
#西环 西营盘皇后大道西189号西浦1楼