2024-05-14 142 浏览
☆ 𝙈â𝙢𝘼𝙢𝙞𝙨上环禧利街27号富辉商业中心地下A&B号舖✦ 越南蕃茄蟹汤檬一开始我试左啖汤先,好味㖞!系我钟意个d浓得黎有蕃茄味但又唔假嘅,除咗面头大大只脆卜卜嘅软壳蟹之外,入面仲有好多配料,又豆腐又扎肉又肉丸,真心正٩( ᐛ )و✦ 慢煮猪肋条猪肋条好淋,轻轻一切已经好容易分得开,无乜肥膏唔会好肥,好够味好好食,个黄油饭都好香,虽然好罪恶但都忍唔到食左好多啖XD✦ 越南春卷劲热辣辣脆卜卜,我钟意点完酸汁包住生菜一齐食,再清爽啲。✦ 甜蔗虾虾肉好弹牙,隐约有少少蔗味系入面,个酱有香茅味带d辣,一齐食好惹味。✦ Blackbird Song 百鸟齐鸣Vietnamese Coffee Liqueur / Whiskey / Coconut呢个系高身个杯,好好饮呀我觉得,有少少Baileys嘅感觉。✦ Autumn Wind 春花秋月Song CAI GIN / Ratafia Rossi / Aperol / Orange呢个睇颜色都觉得开心,橙橙红红咁,用左越南Gin第一次试,又几得意。✦ Pandan Panna Cotta好滑,又唔会太甜,好味我钟意! 呢到环境氛围我都觉得几靓
☆ 𝙈â𝙢𝘼𝙢𝙞𝙨
上环禧利街27号富辉商业中心地下A&B号舖

✦ 越南蕃茄蟹汤檬

✦ 慢煮猪肋条

✦ 越南春卷
劲热辣辣脆卜卜,我钟意点完酸汁包住生菜一齐食,再清爽啲。

✦ 甜蔗虾

✦ Blackbird Song 百鸟齐鸣

✦ Autumn Wind 春花秋月

✦ Pandan Panna Cotta
好滑,又唔会太甜,好味我钟意!

呢到环境氛围我都觉得几靓又舒服,都见到有其他客人系特登黎饮野chill下,价钱合理服务都好好,下次都去试下其他野先(๑˃̵ᴗ˂̵)