2024-08-13 239 浏览
今次拣咗以鹿儿岛和牛为主菜嘅二人套餐,除咗和牛,仲包括龙虾同鲍鱼等海鲜,睇到餐牌已经好想快啲开餐。季节沙律卖相一流,色彩缤纷,令人胃口大开。鱼籽鹅肝蒸蛋飞鱼籽铺面,鹅肝放入去蒸蛋入面,好有惊喜。鲜活时令龙虾个龙虾好新鲜,食落个口感劲爽口,厨师用上龙虾头嘅膏嚟炒,味道更香,为咗唔好咁腻,用上多士垫底。睇住厨师铁板烧嘅过程,令胃口更加大开。厨师喺伴碟方面都极花心思。原只鲜活南非鲍鱼用上南非九孔鲍鱼,忌廉伴海苔汁,因为食材够新鲜,鲍鱼劲爽口。北海道刺身带子熟度啱啱好,配咗紫菜同紫苏叶,上面铺上飞鱼籽,味道好有层次。香煎顶级鹅肝系我见过最大块嘅鹅肝,厨师嘅摆碟好有心思,大大增加胃口,食完之后,齿颊留香。鹿儿岛霜降和牛薄烧夹上香葱同蒜片一齐烧,非常香口。鹿儿岛霜降和牛厚烧油脂分布啱啱好,入口即溶,可以配上岩盐、昆布盐、Wasabi和蒜片。秋田炒饭加入樱花虾和火腿,卖相一流。龙虾清汤用上新鲜虾头来熬汤,味道好清甜。整体嚟讲,系好有心思嘅一餐饭,睇得出厨师注重选取食材和食材配搭,重视摆碟,令到整体色香味俱全。最后,厨师亦有特别问我哋系咪庆祝节日,佢为我哋系铁板上题字,呢度好适合庆祝节日或纪念日嘅聚会

季节沙律
卖相一流,色彩缤纷,令人胃口大开。

鱼籽鹅肝蒸蛋
飞鱼籽铺面,鹅肝放入去蒸蛋入面,好有惊喜。

鲜活时令龙虾

原只鲜活南非鲍鱼

北海道刺身带子

香煎顶级鹅肝

鹿儿岛霜降和牛薄烧
夹上香葱同蒜片一齐烧,非常香口。

鹿儿岛霜降和牛厚烧

秋田炒饭
加入樱花虾和火腿,卖相一流。

龙虾清汤
用上新鲜虾头来熬汤,味道好清甜。

整体嚟讲,系好有心思嘅一餐饭,睇得出厨师注重选取食材和食材配搭,重视摆碟,令到整体色香味俱全。最后,厨师亦有特别问我哋系咪庆祝节日,佢为我哋系铁板上题字,呢度好适合庆祝节日或纪念日嘅聚会。
2024-08-05