2024-09-22 0 浏览
同朋友系铜锣湾时代广场对面行完英皇EGG就去医肚啦!去咗后面登龙街既「串烧王」 ,虽然舖位细细,大约坐到20人,但坐低都唔会觉得空间感窄,可能系因为张凳够大,而且都坐得舒服。饮品:竹蔗茅根食物:猪颈肉、肥牛金菇卷、鸡皮、鸡全翼、韭菜、秋葵、芝士原条茄子、蒜蓉杂菇、馒头片、锡纸花甲粉、铁板炒鱿鱼须。我哋叫咗唔辣,各样串烧嘅调味都系同一个味道「孜然粉」,但系我哋都食得津津有味,因为食材用料不错。芝士茄子是第一次食呢种食法,芝士系拉丝嘅,茄子够熟唔够淋,下次都系食返蒜蓉味啦。锡纸花甲粉系好辣嘅,不过都食到。鸡皮好脆香口。鸡全翼都好大只,几抵食。铁板炒鱿鱼虽然唔系铁板上,不过唔影响我品尝佢嘅味道,甜甜地既酱汁,忍唔住食完又食。

饮品:
竹蔗茅根