2024-06-24
和道屋 ❤️🍣🍲🇯🇵$388和食半放题(90分钟)呢间日式和食半放题喺尖沙咀,寿喜烧除咗蔬菜之外,仲有三款食物可以无限追加(日本A4和牛、北海道米豚、广岛牡蛎🦪),每次可以叫五件师父即握寿司🍣,食完可以再追加。另外都可以任食温泉蛋紫菜饭,同埋温泉蛋稻庭乌冬。只上菜一次就分别系刺身,同埋另外自选5款(每人)即做串烧/料理/天妇罗。由于咁happy,所以我就追加咗$68,可以任饮啤酒或者冇酒精饮品。时间:星期一至日 任何时段环境:一入门口有千与千寻嘅无面人,基本上坐低点菜就得。✨刺身:三文鱼、油甘鱼、带子、八爪鱼、希灵鱼佢啲刺身都几新鲜,特别系个带子好滑。三文鱼油甘鱼都唔错。✨手握寿司🍣每次只可以叫五件,食完先可以追加。有11款口味嘅寿司,今次呢一轮就拣咗加州卷、青芥辣八爪鱼、海胆鱿鱼、香葱吞拿鱼蓉,同埋三文鱼寿司。寿司即叫即做,新鲜高质。天妇罗同埋串烧,总共只可以叫五件,不能追加!叫咗海白虎虾天妇罗🍤、吉列广岛蚝、海胆大叶天妇罗、盐烧和牛粒,同埋焦糖菠萝🍍。天妇罗即叫即炸,海胆大叶天妇罗好特别,有淡淡海胆味,但系都有一啲香叶嘅味道。天妇罗虾同埋蚝都新鲜好食。盐烧和牛粒半生熟嘅和牛肉质幼嫩好
和道屋 ❤️🍣🍲🇯🇵
$388和食半放题(90分钟)
时间:星期一至日 任何时段
环境:一入门口有千与千寻嘅无面人,基本上坐低点菜就得。
✨刺身:三文鱼、油甘鱼、带子、八爪鱼、希灵鱼
佢啲刺身都几新鲜,特别系个带子好滑。三文鱼油甘鱼都唔错。
✨手握寿司🍣
天妇罗同埋串烧,总共只可以叫五件,不能追加!
天妇罗即叫即炸,海胆大叶天妇罗好特别,有淡淡海胆味,但系都有一啲香叶嘅味道。天妇罗虾同埋蚝都新鲜好食。盐烧和牛粒半生熟嘅和牛肉质幼嫩好食🤤,加入海盐调味之后,有一种烧烤风味。我特别欣赏焦糖菠萝,外面𠮶层焦糖有啲食紧冰糖葫芦嘅感觉,但系佢又系比较松脆入口即溶,因为有焦糖外壳,所以菠萝嘅水份锁住咗,外脆内嫩,真系几好食可以当甜品。
沙律菜都几好食。由于追加咗$68任饮,所以我就叫咗唔同口味嘅冇酒精饮品嚟饮。
战斗完一轮之后决定开始食寿喜烧。
✨日本A4和牛、北海道米豚、广岛牡蛎🦪寿喜烧
由于呢三款食物可以无限追加,我都叫咗大约三转追加。欣赏佢个A4和牛,因为本身好钟意食牛嘅,觉得佢好幼滑,而且好容易熟,非常有牛味。
北海道米豚,肉质高质又切得好薄,放落寿喜烧好快就熟嘅好食。
广岛牡蛎🦪,新鲜又大大只,就算放落寿喜烧煮咗一阵,都不失佢嘅嫩滑。
再叫多一次手握寿司,都系咁好食。
食到最尾系有一个雪糕,可以拣芝麻或者绿茶味,咁我就拣咗绿茶啦!
#和道屋 #尖沙咀美食 #串烧 #海胆 #居酒屋