2023-10-02
第一次尝试日本巴西 fusion 菜,比较少有,餐厅装修好靓,带有日本与巴西的独特风情同浪漫既气氛,个 vibe 好好。地方亦够大,座位好舒适。油甘鱼刺身、盐糀虎乳汁 ($170)油甘鱼鲜甜肥美,足足有8大片,配上亚马逊盐糀虎乳汁,食落酸酸甜甜好清新开胃。巴西炸木薯芝士粒配辣芒果酱 ($90)外层口感酥脆,内里芝士烟韧有咬口。配上辛辣芒果酱,增添左层次感,可以感受到巴西既风情。当然唔点酱亦可以,更加食得出浓郁既芝士味道。手握寿司精选 ($130)今晚有吞拿鱼山椒、带子配海胆泡沫同烟熏鸭寿司,每款都精心制作,完完全全带出日本巴西既fusion慨念。我特别喜欢带子配海胆泡沫寿司,带子同海胆泡沫既组合充满住丰富同独特既口感。炭烧肉眼扒 (300g) 配紫苏青酱、烤蕃薯、木薯 ($340)牛扒份量比较大,叫左 medium rare,上菜真系岩岩好,唔会 overcook,底部亦传来阵阵炭烧味。牛扒肉味比较重,肉质相对嫩滑结实,配合甜甜既烤薯,既饱肚又健康。非常值得 revisit 既餐厅,无论 weekend chill定闲日晚饭,都可以满足倒。