餐厅: Amitie Kitchen
资讯:

2024-02-29 136 浏览
Amitie Kitchen 喺尖沙咀🚇厚福街 H8 呢度已经屹立多年,系👍出晒名性价比高嘅🇫🇷法国餐厅,而且部份菜式亦都几创新🤩几有 fusion 风格。餐前🍞面包有面包脆条、黑麦面包同埋🥐牛角酥三款咁多,而且十分之😍高质素,尤其系个牛角酥🤤超级松化!🇦🇷阿根廷粉红天使虾🦐刺身伴柚子酱油十分之鲜味,😋天使虾刺身味道好浓郁又新鲜,加上🫒橄榄油混合柚子酱油嘅调味,🥰入口有少少咸少少酸,系一道好好嘅🤤开胃菜。🦀松叶蟹味噌蟹羔🥚鹌鹑蛋意大利面🍝可以拣伴白酒忌廉汁或者🦞龙虾汁,我就拣咗伴🥂白酒忌廉汁,入口超级 creamy 而且有😍淡淡嘅白酒清香味。生鹌鹑蛋🥚搞匀入松叶蟹味噌蟹膏🦀十分之甘香,捞埋意粉🍝食十分之鲜味!