2023-09-21
呢间餐厅主打健康、无味精台式料理,重点系有唔少芋泥产品,啱晒我呢个芋泥控😝▪️芒果鲁肉饭🥭🐷🍚食之前会觉得芒果配鲁肉饭好奇怪,但食落又ok㖞。鲁肉肥瘦适中,唔会太咸。芒果好清甜,可以解腻▪️蜜汁紫菜排骨饭🐷🍚酥炸排骨都几大块,食落啖啖肉,配埋甜甜哋嘅蜜汁同紫菜,几啱送饭。另外仲有得拣多饭/少饭,配合返唔同食量嘅人士▪️台北夜市小食拼盘拼盘包括盐酥鸡🐔、花枝丸,同埋台湾肠,好丰富。盐酥鸡同花枝丸炸得香脆,台湾肠加咗蜜糖,好有bbq嘅感觉▪️邪恶蛋之恋 (芋泥肉松脆皮蛋饼)🥚芋泥多到爆晒出嚟,唔太甜。肉松增加咗咸香味,不过再多啲肉松就好。蛋饼唔会好厚,边边位煎得几脆▪️脆炸鲜奶卷🥛・古早芋泥二文治鲜奶卷炸到外脆内软,几香口。而二文治其实系两块饼夹住芋泥再炸,喺台湾都食过类似嘅,但呢度就冇咁油腻▪️全手作芋头鲜奶🥛 加特浓芝士奶盖最底有好多芋泥,绵密得嚟有少少芋头粒,增加口感。鲜奶浓郁,芝士奶盖咸咸香香,整体味道好天然,芋泥控必试壹.01📍观塘骏业街56号中海日升中心2楼D号舖
▪️芒果鲁肉饭🥭🐷🍚
▪️蜜汁紫菜排骨饭🐷🍚