2018-10-31 267 浏览
同朋友去庆祝生日,就拣咗位于尖沙咀呢间日式矶烧餐厅。虽然预早book位,但都被列入waiting list,不过我哋都照杀过去等,就因为喺个list入面,唔驶5分钟竟然可以入座,太幸运啦😎所以大家一定要预早book位!入面嘅装潢一贯东瀛风,座位尚算舒适,但枱与枱之间略嫌迫。喺门口已经闻到一阵阵矶烧海鲜嘅味,个肚已经饿到咕咕声。打开menu完全唔识拣,实在花多眼乱,好多都好似好吸引咁!唯有将点菜嘅责任交比推介黎呢到食嘅朋友,由佢发办!🔹焱丸活贝大盛 $368当中包括:帆立贝两只,生蚝两只,特选贝两只同白蚬四只海鲜新鲜生猛,鲍鱼仲系到卷动紧。成个矶烧过程由店员安排,咁我哋就可以倾住计食住其他熟食先。建议如果多人去食,可以叫多客,因为share得黎就变相好细份唔够喉。🔹焱丸蟹噌甲罗烧 $68本身见到menu入面张相充满蟹膏,有一刻谂过真实嘅可能系得少少。无谂过货真价实!啖啖蟹膏架真系!😍而且混合埋蟹籽、蟹肉、鹌鹑蛋,即叫即烧!烧好之后质地变成杰身,好惹味好邪恶!🔹乌贼矶烧 $75原只乌贼烧,烧到差唔多嘅时候,店员就剪开佢方便烤熟,件件厚切,肉质爽滑!赞!🔹三文鱼什菇牛油烧 $48普通嘅
同朋友去庆祝生日,就拣咗位于尖沙咀呢间日式矶烧餐厅。

唯有将点菜嘅责任交比推介黎呢到食嘅朋友,由佢发办!

焱丸活贝大盛

🔹焱丸活贝大盛 $368

当中包括:帆立贝两只,生蚝两只,特选贝两只同白蚬四只

🔹焱丸蟹噌甲罗烧 $68

焱丸蟹噌甲罗烧

🔹乌贼矶烧 $75

乌贼矶烧

🔹三文鱼什菇牛油烧 $48

普通嘅一碟小菜,唔算特别,味道一般。

三文鱼什菇牛油烧

🔹蟹子蟹肉薯仔沙律 $78

沙律几轻盈开胃,做饭前小菜不错。

蟹子蟹肉薯仔沙律

🔹泡菜黑猪肉锅 $98

锅内有粗身粉丝,好弹牙。
泡菜会分开上,岩哂唔食得辣嘅朋友。

泡菜黑猪肉锅

🔹三文鱼中卷 $88

新鲜三文鱼配甜蛋、蟹柳、牛油果,口感鲜嫩不错,正常寿司卷身水准。

三文鱼中卷

因为帮朋友预祝生日,买咗个蛋糕黎同佢庆祝。

当你同店员讲上蛋糕嘅时候,佢会熄灯然后播生日歌,当下朋友以为真系停电,都几suprise!

💡温馨提示:此店需收取切饼费用 $50

📍尖沙咀棉登径23号华枫大厦地下5&6号舖