2022-04-15 5696 浏览
近PolyU呢头开咗劲多新餐厅包括呢间火夫🔥外面同入面望落都好高级Weekend或红日有set叫 (weekdays系另一个set)$138包三款一品 一个面食 两个串烧▶️鸡肝多士每人两块脆多士🥖配鸡肝酱多士系baguette咁嘅 放耐咗都仲脆鸡肝同鹅肝好似样😂都几固体味道较淡但系唔错▶️枝豆春卷呢个超特别 真系用春卷皮包住粒粒枝豆 食落香脆唔油腻 入面啲枝豆大大粒有咬口😋仲有啲汁另外可以点佢嘅枝豆酱添▶️麦粒味噌青瓜呢个就系啲清脆青瓜🥒上面有啲粒粒有面豉味嘅小麦一定要一齐食 如果唔系会好咸 跟著青瓜又冇味咁😗▶️黑醋蕃茄素冷面呢个望上去好健康 上面全部系啲切碎咗嘅三色椒 紫洋葱🧅磨菇🍄蕃茄🍅冷面系白色好幼身嘅成个面都几大碗 上面嘅材料都好丰富好足🍜味道上 因为落咗醋 所以的确几酸😝唔食得酸真系唔好叫呢个味道基本上俾三色椒同蕃茄抢咗而紫洋葱就带出少少攻鼻嘅作用 刺激味蕾同开胃面质比相像中好食👍🏻唔好睇佢咁幼 其实佢超有咬口同韧度 而且仲好索汁 口感特别 绝对唔系米粉咁▶️烧牛柳粒一串有三大粒 肉质ok 有啲位几腍 但系间中有啲肥膏位可能韧啲但系我钟意佢烧到外表少脆 入面半生熟 仲见到红红地🐂可
近PolyU呢头开咗劲多新餐厅

▶️烧牛柳粒
但系我钟意佢烧到外表少脆 入面半生熟 仲见到红红地🐂
可以点芥末酱 令佢有啲辣味
烧牛柳粒

▶️葡提鸭卷 (+$2)
全部野入面最推介系呢个 够晒有特色
所以成粒放入口就食到甜酸咸味 再加上清新嘅柚子味道😌
好有趣而又好夹嘅配搭
葡提鸭卷
整体食物质素好高质 卖相💯
串物好出色 其实佢仲有非常多其他款式 有啲系炸嘅 有啲系煮嘅
全部都大大件 整得好精致
环境都好舒服 感觉好warm 而有好high class🏮仲非常日式
服务都好好 因为侍应唔多 见佢哋都好忙 但系好做到野同埋好醒目
我今次系预先打电话订枱嘅 系为咗庆祝朋友生日 原先收$100切饼费 但系今次佢哋free咗我哋☺️
CP值高 咁样每人一个set 加埋一都系$150左右 但系已经咁多野食 仲要咁有质素🔥
见佢有饮酒放题🤫好似几抵 有兴趣可以约朋友黎happy hour吓🍺
枝豆春卷
黑醋蕃茄素冷面