2025-02-20 0 浏览
印象中记得李家系好初期黎香港的韩国餐厅,以前D oppa餐厅无咁花巧,而李家令我最不能忘记的一定系炸鸡,果阵真系会因为韩戏煲上脑,走黎炸鸡配啤酒架!李家集团旗下餐厅「自家制韩国刀削面」近年开左,又比大家多个choice! 一直都想黎试,今日终于sell到朋友陪我黎!呢个月都仲天寒地冻,食返个热汤暖下胃好似仲有feel!先黎辣海鲜汤面 ($128) ,价钱就真系唔平,胜在料都算多,都叫无咁唔顺气,味道就辣辣地,预期中一样无乜太大惊喜;餐厅供应的刀削面都系自家制,好多人推荐的花蛤刀削面($78),呢个我觉得反而有特式好多,花蛤好多,个汤又清甜,价钱都算合理,而系呢度最有feel一定系比你从个玻璃窗到望到oppa厨整野比你食,哈哈。讲完好处就要讲下坏处,呢到D店员就真系无乜礼貌,好似好催住你食同走咁,而且座位唔好坐,打横一排过,同隔离唔识D食客好似图书馆一样坐,只能快食快走,所以光顾一次试过就已足够。