2019-12-13 316 浏览
听讲呢间喜记以前喺湾仔好出名 尤其系避风塘炒辣蟹😙 知道佢系尖沙咀开咗间分店又费事过海 所以就一早book定位预订咗个套餐同妈咪食😛妈咪话呢个二人套餐 龙蟹宴 真系好抵 除咗食到招牌炒蟹仲有龙虾🦞 当晚见到其实都好多人叫呢个龙蟹宴🤣陈醋木耳 除咗酸酸辣辣 仲有比较重嘅蒜茸味 爽口又几开胃我哋要咗椒盐龙虾 平时通常都系食上汤或者芝士龙虾 难得有椒盐一于试吓😍😍即炒即上够哂镬气👍 龙虾好新鲜弹牙 仲有少少海水味 一定要沾多啲椒盐食够哂惹味🤤 一只蟹都好大只 蟹钳好多肉 拆出黎慢慢食 啖啖肉好滋味😋😋避风塘炒辣蟹 好期待😍 佢个炸蒜真系炸得超好食 脆口但唔油腻亦都冇油益味 忍唔住空口食咗几啖啊🤣 蟹肉好鲜甜 味道一流☺️ 唯一可惜嘅系我哋叫得唔够辣 唔够过瘾啊😭套餐仲有一份卤水猪手好Q弹 真材实料好黏口 充满骨胶原😙 除咗有卤水味仲好似多咗份姜醋既甜 食落唔会好腻😛樱花虾炒饭都好好食㖞👍 师傅炒惯蟹 所以好有镬气👍 饭粒粒分明 配埋啲樱花虾同叉烧粒 再加少少避风塘啲炸蒜 清哂碟炒饭啊🤣超饱好满足😙

陈醋木耳 除咗酸酸辣辣 仲有比较重嘅蒜茸味 爽口又几开胃

椒盐龙虾