2022-04-03
𝘽𝙚𝙙𝙪 | 𝙈𝙞𝙙𝙙𝙡𝙚 𝙀𝙖𝙨𝙩𝙚𝙧𝙣 𝘾𝙪𝙞𝙨𝙞𝙣𝙚我地一直想尝试更多国家的菜式,用味蕾来发掘这世界🌐今次尝试的[中东菜]已经系第二次食Bedu啦!成餐被Yogurt同鹰嘴豆包围住既感觉唔错😋整体set portion比较细,不过我同大佬都岩岩好够饱.2 course | set lunch $220 per persons.▫️Starter:➿ᴍᴇᴢᴢᴇ 中东小吃拼盘 | Beetroot labneh with homemade flatbread好食! 超Eye-catching的粉红色beetroot yogurt配上脆脆的flatbread,beetroot味唔重,但好refresh👍🏿.➿sᴡᴇᴇᴛ ᴘᴏᴛᴀᴛᴏ ғᴀʟᴀғᴇʟ 炸蕃薯豆饼配香草鹰嘴豆蓉 | Hummus, pickles, tahini浓味的豆饼配上酸酸的pickle加tahini(中东芝麻酱),同hummus(鹰嘴豆蓉 )好夹👍🏿.▫️Main:➿ᴄᴜᴍɪɴ ʀᴏᴀsᴛᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ sᴋᴇᴡᴇʀs 孜然烧鸡⾁串烧配藏红花米饭孜然味好重,好食👍🏿(利申我好中意孜然)藏红花饭捞埋hummus一齐
我地一直想尝试更多国家的菜式,用味蕾来发掘这世界🌐
今次尝试的[中东菜]
已经系第二次食Bedu啦!
成餐被Yogurt同鹰嘴豆包围住既感觉唔错😋
整体set portion比较细,不过我同大佬都岩岩好够饱
▫️Starter:
▫️Main:
孜然味好重,好食👍🏿(利申我好中意孜然)
藏红花饭捞埋hummus一齐食,好食👍🏿
➿ʀᴀᴄᴋ ᴏғ ʟᴀᴍʙ 烤羊架配蒜蓉乳酪和中东香料油+30HKD
讲真羊架对我地尼讲烤得太熟,不过味道唔错既,香料味重的